Engelli curling takımında hedef, 2018 olimpiyatları

Güncelleme Tarihi:

Engelli curling takımında hedef, 2018 olimpiyatları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2015 11:34

- Erzurum'daki Bedensel Engelliler Curling Takımı'nın en büyük hedefi, Güney Kore'de yapılması planlanan 2018 Kış Olimpiyatları'na katılmak - Bedensel Engelliler Curling Takımı Kaptanı Seven: - "En büyük hedeflerimizden biri 2018'deki olimpiyatlar. Tamamen biz buna odaklandık fakat bundan önce dünya ve Avrupa şampiyonaları olacak. Özel müsabakalar olacak. Onlara da katılacağız"

Haberin Devamı

ERZURUM (AA) - AHMET OKATALI - Türkiye'de ilk ve tek olarak Erzurum'da kurulan Bedensel Engelliler Curling Takımı'nın en büyük hedefi Güney Kore'de yapılması planlanan 2018 Kış Olimpiyatları'na katılmak.

Erzurum'da 2013'te kurulan ve biri bayan dört sporcudan oluşan Bedensel Engelliler Curling Takımı, Erzurum Curling Arena'da uluslararası müsabakalara hazırlanıyor.

Bedensel Engelliler Curling Takımı Kaptanı Gökhan Seven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir yıldır destek bulamadıklarından dolayı faaliyetlerine ara vermek zorunda kaldıklarını belirtti.

Seven, Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu'nun kendilerine desteklerini esirgemediğini vurgulayarak, artık başta 2018 Kış Olimpiyatları olmak üzere, dünya ve Avrupa şampiyonalarına hazır olduklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Curlingin takım oyunu olduğunu ve takımın biri bayan olmak üzere en az dört sporcudan oluşması gerektiğini kaydeden Seven, takımı kurarken çeşitli zorluklar yaşadığını anlattı.

Seven, şöyle devam etti:

"Arkadaşlarımızın çoğu omurilik rahatsızlığı olan sporcular. Bunları öncelikle bu sporla tanıştırmak gerekiyor. Çünkü biz uzun süre yaklaşık 2 saat antrenman yapıyoruz ve buzun üzerinde kalıyoruz. Haliyle hareketsiz insanların buzun üzerinde fazla kalması birtakım sıkıntılar doğuruyor. Önce sporumuzu tanıttık. Sonra bu sıkıntıları gidermeye çalıştık. Ailelere sıra geldi. Çünkü özellikle bayan arkadaşımız tabiri caizse dışarı hiç çıkmıyordu. Ailesini ikna etmek zorunda kaldık. Sonra sağolsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz bize bir servis ayarladı. Ulaşımımızı tamamen o servisle sağlıyoruz mesela. Bu tür imkansızlıkları böyle zaman içinde yavaş yavaş aşa aşa bugüne geldik. Bundan sonra da önümüze başka sıkıntılar çıkıyor maalesef bunlarla uğraşıyoruz."

Üç branşta birden çalışan bir sporcu olduğunu söyleyen Seven, kendisine henüz görevlendirme yapılmadığı için curlinge yeterli zaman ayıramadığını, eğer bu konuda yardım edilmezse takımı ayakta tutamayacağını da sözlerine ekledi.

Seven'le tanışmadan önce curling hakkında hiçbir fikri olmadığını vurgulayan takımın bayan sporcusu Süheyla Bingöl de tanıdıkça bu sporu sevdiğini ancak ailesini ikna etme konusunda sıkıntı yaşadığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Bingöl, çalışmalara en iyi şekilde devam ettiğini belirterek, "Toplumumuzda engellilere bakış açısı çok farklı. Yani yapamazsın, soğuk, gidersin sıkıntı yaşarsın, zaten senin belli bir sıkıntın var engel durumundan dolayı, bir de başına iş açarsın gibisinden diretmeleri oldu. Tabii ben bir süre ikna çabasına giriştim. Federasyon ve arkadaşlarım bana bu konuda destek oldular. Ailemi ikna ettikten sonra devam ettim" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!