Engelli bireyler ebru sanatı ile tanıştı

Güncelleme Tarihi:

Engelli bireyler ebru sanatı ile tanıştı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2017 15:01

Engelli bireyler ebru sanatı ile tanıştı

Haberin Devamı

MERSİN Büyükşehir Belediyesi, üç yıldır düzenli olarak gerçekleştirdiği ebru sanatı kursunun kapılarını zihinsel engelli bireylere açtı.
Büyükşehir Belediyesi, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile Akdeniz Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen 'Mesleki Eğitimle Güçleniyoruz' projesi kapsamında açılan kurs, engelli bireyler ve aileleri tarafından yoğun ilgi gördü. Engelliler Dairesi Başkanlığı eğitim salonunda gerçekleşen kursa katılan engelli bireyler, ebru sanatını öğrenmenin yanı sıra el becerilerini geliştiriyor. Kurs esnasında eğlenceli vakit geçiren engelli bireyler, aynı zamanda sanatsal ürünler ortaya çıkarıyor. Kendilerini geliştirme fırsatı bulan engelliler, bu sayede hem boş zamanlarını değerlendiriyor, hem de engelli bireylerin de toplumda var olduğunu ve pek çok şeyi yapabileceklerini ispatlıyor. Zihinsel engelli bireyler kurs sonunda hazırladıkları ürünleri sergileyebilecek. Yaklaşık 168 saat boyunca eğitim görecek olan kursiyerler, kurs sonunda sertifika alacak.
Sanatın engelli bireyler için son derece önemli ve hassas bir konu olduğunu ifade eden Akdeniz Halk Eğitim Merkezi ebru kursu eğitmeni Aslısu Akar, "Sanatın bütün dallarında olduğu gibi ebrunun da sakinleştirici etkisi var. Engelli bireylerimizin hayal gücünün gelişmesine katkı sağlıyor. Burada büyük bir mutlulukla çalışıyorlar. Buradan gitmek istemiyorlar. Öğrendikten sonra hepsi evlerine malzeme alarak çalışmak istediklerini söylüyor. Kurs sonunda serginin yanı sıra kermes tarzı bir şey de yapacağız. Bu sayede engelli bireyler ürünlerini satıp para kazanabilecek" dedi.
Ebru kursuna gelmek için sabırsızlandığını ve eğlenceli vakit geçirdiğini söyleyen Kübra Özenmiş, "Ebru kursu çok güzel gidiyor. Ebru sanatını öğrendik, nasıl yapılacağını öğrendik. Ben de bir çok ebru ürünü oluşturdum. Çiçek yaptım. Kalp yaptım. Ben buraya ilk kez gelirken yapamam diye çok korkuyordum. Ama şimdi hiç çekinmeden severek geliyorum. Arkadaşlarımı da hocamızı da çok seviyorum" diye konuştu.

MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!