'Engelleri Aşmak İçin Hareket' yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Engelleri Aşmak İçin Hareket yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 17:49

'Engelleri Aşmak İçin Hareket' yürüyüşü

Haberin Devamı

Mikail PELİT/MALATYA, (DHA) – MALAYA’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Cumhurbaşkanlığının himayesinde yürütülen Ak Parti Malatya Kadın kolları “Engelleri Aşmak İçin Hareket” yürüyüşü düzenledi.
‘’Engelleri aşmak için hareket’’ adı altındaki yürüyüşe Ak Parti Malatya Kadın kollu üyeleri, engelli vatandaşların yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Abdullah Gül parkında basın mensuplarına açıklama yapan Ak Parti Malatya Kadın kolları başkanı Aynur Oğuzhan, 3 Aralık dünya engelliler günü nedeniyle engelli kardeşlerimiz ile bir araya geldiklerini ifade ederek cümlelerine şöyle devam etti:
"Birlikte engelleri aşmak adına beraber yürüyüş yapacağız. Sesimizi bu şekilde duyurmaya çalışacağız. Her şeyden önce engellileri anlaya bilmek için empati yapmak zorundayız. Onların yaşamlarını göz önüne alaraktan hayatlarını kolaylaştırmak adına ne gibi çalışmalar yapabiliriz bunu düşünmemiz gerekiyor. Engellilerimiz günlük yaşamada birçok engelle karşılaşıyor. Bu engelleri ortadan kaldırmak için gerekli önlemleri almak gerekiyor. Kamu kurumlarından ve günlük yaşamda engellilerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için gerekli çalışmaları yapmak gerekiyor. Ak parti hükümeti olarak her zaman engellilerin yanında olduk. Kamusal alanda engellilerimiz için istihdam imkânı sağlıyor. Kamuda çalışan her yüz kişinde 2 kişi engelli çalıştırıyor. Engelsiz bir dünya için engeliler ile beraber bu engeli aşmak için yürüyüş gerçekleştireceğiz."
Daha sonra partililer ve engelliler 'Engelleri birlikte aşıyoruz, aşmak için hareket' şeklinde dövizler taşıyarak, Abdullah Gül Parkı'ndan İnönü Caddesi'nde yürüdü.

FOTORAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!