Engeller hep birlikte aşıldı

Güncelleme Tarihi:

Engeller hep birlikte aşıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 15:56

Engeller hep birlikte aşıldı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ULUCANLAR Yarı Açık Cezaevi Kültür ve Sanat Merkezi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Ortaokulu ve İlkokulu öğrencileri ile Altındağ Belediyesi'ne bağlı Çamlık Cahit Zarifoğlu Gençlik Merkezi öğrencileri özel bir programa imza attı. Programa, bölgedeki diğer engelli okullarından da katılım sağlandı.

BU ÇOCUKLAR İÇİN ENGEL YOK

Yaklaşık 100 engelli çocuğun katıldığı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programı, Çamlık Cahit Zarifoğlu Gençlik Merkezi öğrencilerinin İstiklal Marşı'nı işaret diliyle okumasıyla başladı. Program, Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Ortaokulu Duyan Kalpler Tasavvuf Ritim Grubu'nun 'Ben Yürürüm Yane Yane' adlı ilahiyi seslendirmesiyle devam etti. Daha sonra işitme engelli Melisa Yüksekova, engelli bireylerin toplumdan ayrı tutulmaması gerektiği yönünde bir konuşma gerçekleştirdi. Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler İlkokulu Mehteran Grubu da sergiledikleri performansla büyük alkış aldı. Program, Çağdaş Özel Eğitim Uygulama Okulu Korosu'nun söylediği türküden sonra yine bu okula ait dans gösterisiyle son buldu.

ALTINDAĞLI COCUKLAR DESTEK VERDİ

Çamlık Cahit Zarifoğlu Gençlik Merkezi öğrencilerinden Aybüke Aslantekin, işitme engelli arkadaşlarına destek vermek için burada olduklarını dile getirdi. Engelli bireylerin de okuma ve çalışma hakkı olduğunu belirten minik Aybüke, onlara destek verilmesi gerektiğini söyledi. Aybüke, arkadaşlarıyla birlikte İstiklal Marşı'nı işaret diliyle okuduklarını ve buna yaklaşık 1 hafta boyunca çalıştığını ifade etti.

Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Ortaokulu öğrencilerinden İrem Bayrak ise, öğretmeninden de yardım alarak duygularını, "Arkadaşlarımla birlikte ilahi söyleyeceğim. Daha önce evde çalışırken hiç heyecanlanmadım. Ama burada çok heyecanlıyım. Müzik öğretmenimle birlikte çalıştım. Ayrıca şarkı söylemeyi çok seviyorum" diye ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!