Engel kalkana kadar buradayız

Güncelleme Tarihi:

Engel kalkana kadar buradayız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2018 16:23

Ankara Metrosu’nun Ulus istasyonu'ndaki asansörü bir yıldır kullanamadıkları gerekçesiyle önünde nöbet tutmaya başlayan iki engelli vatandaş, “İstasyonların genelinde sorun aynı. Sesimizi duyurup engeli kaldırana kadar buradayız” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Metrosu’nun Ulus İstasyonu’nda yaşlı ve engelli vatandaşların kullanımı için yapılan asansörler çalışmıyor. Doğuştan engelli iki vatadandaş Oğuz Mucurluoğlu ve Mustafa Alev metro istasyonlarındaki kullanım dışı haldeki asansörlere dikkat çekmek için ilginç bir eylem başlattı. Metronun Ulus istasyonu'ndaki asansörleri yaklaşık bir senedir kullanamadıklarını ifade eden Mucurluoğlu ve Alev, çalışmayan asansörün önünde nöbet tutuyor. “Engel kalkana kadar buradayız” diyen ikiliye, istasyonu kullanan diğer engelli vatandaşlar da destek oluyor.

ŞİKAYETİMİZ 1 YILDIR ÇÖZÜLMEDİ

Doğuştan spastik engelli Oğuz Mucurluoğlu, Başkent’teki metro istasyonlarının büyük bölümünde engelli asansörlerin çalışmadığını belirterek, “Ankara genelinde aynı sorun var. Engelli vatandaşların en çok kullandığı durakların başında Ulus geliyor. 153 Mavi Masa’ya şikayet etmemize karşın 1 yıldır çalışır duruma gelmedi. Son çare olarak bu soruna dikkat çekmek adına her gün saat 14.00-16.00 arası bize katılacak engelli arkadaşlarımızla buradayız” dedi. 

Haberin Devamı

Engel kalkana kadar buradayız

SORUN KENT GENELİNDE VAR

Mustafa Alev ise kent genelinde çalışmayan asansörler nedeniyle büyük zorluk yaşadıklarını belirterek, “İstasyonlara tekerlekli sandalyeyle ulaştıktan sonra, metroya inip inemeyeceğimizin garantisi yok. Asansörler çoğu istasyonda tutarlı çalışmıyor. Sıkıntının en çok yaşandığı durakların başında Ulus geliyor. Kent genelinde çalışmayan asansörler hayatımıza engel yaratıyor. Dikkat çekmek için böyle bir eylem başlattık” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!