Enduro Şampiyonasının 6’ıncı Ayağı Kenan Sofuoğlu Adına Yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Enduro Şampiyonasının 6’ıncı Ayağı Kenan Sofuoğlu Adına Yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 13:19

TÜRKİYE ENDURO YARIŞLARI

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) öncülüğünde düzenlenen "Türkiye Enduro Şampiyonası 6. Ayak Yarışları", Milli sporcu Kenan Sofuoğlu adına yapılacak.
Dünya şampiyonu milli sporcu Kenan Sofuoğlu adına düzenlenecek Türkiye Enduro Şampiyonası 6. Ayak Kenan Sofuoğlu Yarışı, Bodrum Arena Motosiklet Parkuru’nda Bodrum Halikarnas Motor Sporları Kulübü ev sahipliğinde düzenlenecek. Türkiye’nin birçok bölgesinden yarışçıların katılacağı etkinlik 11 kategoriden oluşacak. 200 kişinin kıyasıya mücadele edeceği yarışların 6’ıncı ayağı 7-8 Kasım tarihlerinde Bodrum Kızılağaç mevkiinde gerçekleşecek.
Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Faysal Şefkatlioğlu, son yarışın yapılacağı Bodrum da, parkurda düzenleme çalışmalarının devam ettiğini belirterek " Yarış parkurumuz çok güzel oluyor. Önümüzdeki yıllarda da süper enduro yarışları olacak. İnşallah bir ayağını da Bodrum’da yapacağız. Hedefimiz Bodrum’da Avrupa ve dünya şampiyonası yapmak. Parkurlarımızı da buna göre hazırlıyoruz. Yarışmada bayan sporcularla birlikte toplamda 11 kategori olacak. Türkiye’nin birçok yerinden yarışmacı katılıyor. Geçen yıl Türkiye şampiyonasının son ayağında 184 yarışçı vardı. Bunda da 200’e yakın yarışçının katılacağını düşünüyoruz" dedi.
Son yıllarda motosiklet sporuna olan ilginin gittikçe arttığını da ifade eden Şefkatlioğlu, şunları söyledi "Bizim Türkiye Motosiklet Federasyonuyla da alakalı olduğunu düşünüyoruz. Dünya çapında sporcularımız var. Bu sene Kenan Sofuoğlu dünya şampiyonu oldu, Toprak Razgatlıoğlu Avrupa şampiyonu oldu pistlerde. Buna bağlı olarak federasyon ve devlette buna göre daha çok önem veriyor. Bodrum dahil olmak üzere birçok bölgede sporcu sayısı arttı. 10 yıl önce 30 sporcu katılırken, şimdilerde bu sayı 200’lere dayandı. Bazı organizasyonlarda ise bu sayı 300 ila 350 sporcuyu buluyor" dedi.
Öte yandan Faysal Şefkatlioğlu, Bodrum’da Türkiye Enduro Şampiyonası 6. Ayak Yarışının ardından 14-15 Kasım’da da ATV Şampiyonası yapılacağını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!