En üretken bilim adamlarına ödül

Güncelleme Tarihi:

En üretken bilim adamlarına ödül
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2007 00:00

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, en fazla bilimsel yayın yapan akademisyenleri ödüllendirdi. Üniversitenin mütevelli heyeti toplantısında gerçekleşen törende, Nanoteknoloji ve Membran Bilimi Laboratuvarı’nın geliştirdiği hidrojen yakıt pili çalışmalarının ilk ürünü prototip hakkında Yard. Doç. Dr. Mehmet Sankır’ın sunumu da ilgi ile izlendi.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyet toplantısında 2006 yılında TOBB ETÜ adına uluslararası indekslerde bilimsel makaleleri yayınlanan öğretim üyelerine ödül verildi. 2006 yılında gerçekleştirdiği 10 bilimsel yayınla en fazla bilimsel yayın yapan öğretim üyesi olan Doç. Dr. Mustafa Übeyli’ye ödülünü Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök verdi.

Mütevelli Heyet toplantısına, TOBB Başkanı ve TOBB ETÜ Mütevelli Heyet Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Başkan Yardımcısı ve TOBB ETÜ Mütevelli Heyet Başkan Vekili Halim Mete, Mütevelli Heyet üyeleri; TOBB Başkan Yardımcıları Bülent Koşmaz, Faik Yavuz ve Hüseyin Üzülmez ile Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı Kenan Tanrıkulu, gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, ATO Meclis Başkanı Nurettin Gürgür, Emekli Tuğgeneral Dr. Ahmet Dinçyürek, TOBB Genel Sekreteri İsmail Köksal, Dr. Mustafa Ergen ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. Tahsin Kesici katıldı.

BAŞARILI GEÇEN ÜÇ YIL

Toplantıda, üniversitenin kuruluşundan bu yana geçen üç yılda kaydedilen gelişme ve başarılar değerlendirildi. 2007-2008 eğitim öğretim dönemi ve sonrasına yönelik uygulamaya konulması düşünülen projelerin de ele alındığı toplantının bir diğer gündem maddesi de, TOBB ETÜ Ortak Eğitim Programı, CISCO Girişimcilik Enstitüsü ve Sosyal Girişimcilik Araştırmalar Merkezi’nin kuruluş çalışmaları oldu.

Ayrıca Mütevelli Heyet toplantısında, TOBB ETÜ Nanoteknoloji ve Membran Bilimi Laboratuarı tarafından geliştirilen hidrojen yakıt pili çalışmalarının ilk ürünü prototip hakkında Yard. Doç. Dr. Mehmet Sankır bir sunum gerçekleştirdi.

TOBB ETÜ’nün gurur tablosu

SCI, SSCI ve A&HCI tarafından taranan bilimsel dergilerde makaleleri yayınlanan öğretim üyeleri ise şöyle sıralandı:

Doç. Dr. Mustafa Übeyli, Makine Mühendisliği, 10 yayın

Doç. Dr. Elif Derya Übeyli, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, 9 yayın

Doç. Dr. Oktay Duman, Matematik, 8 yayın

Yard. Doç. Dr. Oğuz Ergin, Bilgisayar Mühendisliği, 3 yayın

Prof. Dr. Erdoğan Doğdu, Bilgisayar Mühendisliği, 3 yayın

Prof. Dr. Ali Yazıcı, Bilgisayar Mühendisliği, 2 yayın

Doç. Dr. Veysel Gazi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, 2 yayın

Doç. Dr. Mehmet Önder Efe, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, 2 yayın

Dr. Tansel Özyer, Bilgisayar Mühendisliği, 2 yayın

Dr. Emrah Kılıç, Matematik, 2 yayın

Yard. Doç. Dr. Mitat Çelikpala, Uluslararası İlişkiler, 1 yayın

Yard. Doç. Dr. K.Güçlü Köprülü, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, 1 yayın

Yard. Doç. Dr. Yusuf Murat Erten, Bilgisayar Mühendisliği, 1 yayın

Dr. İlke Onur, İktisat, 1 yayın
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!