GeriSeyahat En ucuz bilet 20 hafta önce
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
En ucuz bilet 20 hafta önce

En ucuz bilet 20 hafta önce

İskoçya merkezli seyahat arama motoru Sky Scanner, en ucuz uçak bileti için en doğru rezervasyon zamanının 20 hafta önce olduğunu tespit etti.

Sky Scanner’ın Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Özkök, Hürriyet Seyahat’e yaptığı açıklamada, son üç yılda gerçekleşen 250 milyonun üzerindeki seyahat verisini incelediklerini, bilet almak için en uygun zamanın 20 hafta önce olduğunu belirlediklerini söyledi.

Türklerin uçak bileti rezervasyonunu 39 gün öncesinden yaptığını anlatan Özkök, “Biz son dakikacıyız. Tıpkı İspanyollar gibi. Bir İngiliz ortalama 72 gün öncesinden biletini alıyor. Ucuz bileti kaçırıyoruz. Amerika’da ucuz uçak bileti 30 hafta öncesinden almak gerekiyor. New York bileti alırken ortalama 400 TL daha ucuza alma imkânı var” dedi.

En ucuz bilet 20 hafta önce

SON DAKİKA BİLETİ BİR KUMARDIR

Yeni yeni seyahat eden bir millet olduğumuzun altını çizen Özkök, 10 yıl önce seyahat etmenin Türkiye için bir lüks olduğunu ancak bunun değiştiğini ve git gide bu alışkanlıkların da oturacağını belirtti. Hafta içi uçmanın daha ucuz olduğunu söyleyen Özkök, ayrıca şu bilgileri verdi: “Aktarmalı uçuşlar daha ucuz. Bazen bir havayoluyla gidip, bir başkasıyla dönmek de ucuz bilet bulmak için alternatif olabiliyor. Uçak biletlerini son ana bırakmamak gerekiyor. Son dakikada uçak biletleri bir kumar haline dönüyor. Bilet için en pahalı ay ise Türkiye’de ağustos. Yaz ayları için şimdiden bilet almak gerekiyor.” Özkök, Sky Scanner üzerinden Türkiye’den aylık 1 milyon kullanıcının, dünyadan ise aylık 50 milyon kullanıcının arama yaptığını söyledi.

False