En özel geceye, en güzel saç

Güncelleme Tarihi:

En özel geceye, en güzel saç
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2008 00:00

Sevgilinizle baş başa geçireceğiniz özel bir gecede, kendinize gösterdiğimiz özen, aynı zamanda ona verdiğiniz değeri de gösterir. Bu yüzden kılık ve kıyafetin yanında saçların mümkün olduğunca bakımlı ve özenli bir görünüm sergilemesi önemlidir.

Bu özel günde saçlarınızın modeline karar vermeden önce kıyafet ve makyajınızı da göz önünde bulundurmanızda fayda var. Zira bütünlüğü bozan, kıyafetimize uymayan, aykırı bir saç modeli, iyi niyetle başlayan bir kutlamanın büyüsünü bozabilir.

Saçınızı bir gün önceden boyatın

Eğer saçınızda renk değişikliği yaparak, sevgilinizi o akşam çıkacağınız yemekte şaşırtmak istiyorsanız, usta kuaförler bu değişikliği mutlaka bir gün önceden yapmanızı tavsiye ediyorlar. Böylece hem yeni boyanmış saçın kötü kokusu bir nebze de olsa geçer hem de renk biraz daha oturmuş olur.

Ya uzun ya da kısa küt

2008 yılında saçların ya çok uzun ya da kısa ve küt olacağını belirten Kutlugün, alnın ortasından başlayıp enseye kadar giden oval saç kesimlerinin bu sene revaçta olacağını söyledi. Kutlugün, renk olarak da ya çok koyu ya da çok açık tonların kullanılacağını belirtti. Saç dalgalarının da bu sene çok doğal olacağını anlatan Kutlugün, diplerde ve uçlarda hacimli dalgaların tercih edileceğini söyledi.

Dünya ve Ankara modası farklı

Ankara’nın en eski kuaförlerinden Paris Kuaför’ün usta makaslarından Hakan Kutlugün, bu yılın saç trendlerini anlattı:

Bakır tonların geçen senelerde çok moda olmasına rağmen Ankaralı kadınların bu trendi yeni yeni benimsediklerini belirten Kutlugün " Ankaralı kadınlar bu konularda hala çok muhafazakar davranıyorlar" dedi. "Küt saçlar bu senenin modası ama bu model ensesi uzun ve yüzü küçük kadınlarda daha güzel olur ve model kendini daha çok gösterir" diyen Kutlugün, her modelin herkese yakışmayacağını hatırlattı. Bayanların, saç rengini ve modelini, kendi tarzlarıyla örtüştürmeleri gerektiğinin altını çizen Kutlugün, "Sevgililer günü için seçilecek saç şekli de tercih edilen kıyafet ve yapılan makyajla uyumlu olmalıdır" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!