En iyi şarkılar listesi - Türkçe ve yabancı en iyi 10 şarkı önerisi

Güncelleme Tarihi:

En iyi şarkılar listesi - Türkçe ve yabancı en iyi 10 şarkı önerisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2020 20:19

Müzik yüzyıllardır insan hayatında önemli yer tutmuş bir olgudur. Evrensel bir dil olarak kabul edilen müziğin insanın ruhunda, psikolojisinde ve hatta fiziksel görüntüsünde çok büyük etkilerinin olduğu görülmüştür. Dünya üzerinde yerli ve yabancı çok fazla şarkı bulunmaktadır. Türkçe ve yabancı en iyi şarkı önerileri nelerdir? İşte Türkçe ve yabancı en iyi 10 şarkı önerisi.

Haberin Devamı

Herkesin hayatında mutlaka dinlediğin şarkının ritmine kapılıp farklı diyarlara gittiği zamanlar olmuştur. Şarkılar tekrar tekrara ve farklı zamanlarda dinlense bile kişiyi yine farklı diyarlara götürmektedir. Müzik bir zaman makinesi olarak da tanımlanabilir. Örnek vermek gerekirse yeni çıktığı dönemde beğenilen bir şarkının sıkça dinlenilmesinin ardından geçen yıllarda tekrar o şarkı dinlenildiğinde adeta eskiden şarkıyı dinlediği zamanlara gider insan. Şarkılar insanının ruhunu dinlendirdiği gibi, kişiyi olduğundan daha enerjik bir hale de getirebilir. 

Müziğin insan psikolojisi üzerinde doğrudan etkileri saptanmıştır. Kişi dinlediği müziğin ruhuna uygun davranır, düşünür ve hisseder. Müzik ile uğraşmak, şarkı söylemek, enstrüman çalmak kişinin konsantrasyon, hafıza, dinleme becerisi, zamanlama, bedensel koordinasyon gibi becerilerinin de gelişmesini sağlar. Kendi içinde alt dallara ayrılan müzik türlerinin her birinde geçmişten günümüze öne çıkan şarkılar olmuştur. Öne çıkan bu şarkılar mensubu oldukları müzik türünün dinleyicinin dahi dışında dinleyici kitlesi kazanarak, yıllar boyunca en iyi şarkılar olarak adlandırılmışlardır. En iyi şarkı listesi kişiden kişiye farklılık gösterebilecek olsa da genel anlamda beğeniyi toplayan en iyi Türkçe ve yabancı 10 şarkıyı sizin için listeledik.

Haberin Devamı

Whitney Houston - I Will Always Love You

1973 senesinde kaydedilmiş olan bu şarkı Dolly Parton tarafından yazılmıştır. 1992 senesinde Amerikalı bir R&B şarkıcısı olan Whitney Houston tarafından yeniden yorumlanmıştır. Şarkının çıktığı dönemde 14 hafta boyunca listelerde 1. Sırada kalması, uluslararası dinlenmesi ve aynı zamanda hem ABD hem Avustralya hem de İngiltere’de aynı anda listelerin birinci sırasında 10 haftadan fazla kalan tek şarkı olmasıyla en iyi şarkılar arasına girmiştir.

Demet Sağırolu – Arnavut Kaldırımı

1994 yılında çıkan bu şarkı dönemin en önemli ve en çok dinlenen sembolik şarkılarından biridir. Zamanın dışında bir şarkı olmasıyla hem günümüzde hem de gelecekte çok sevilen ve dinlenilen bir şarkı olmaya devam edecektir.

Haberin Devamı

Beatles – Let It Be

Dünyanın en ikonik gruplarından biri olan Beatles’in 1970 senesinde çıkan Let It Be şarkısı grubun ününe ün katmıştır. Grubun solistinin hem söylediği hem de kaleme aldığı bu parçanın hüzünlü hikayesi insanları derinden etkilemiştir.

Queen - We Are The Champions

Dünya çapında bilinen ve başarıya ulaşan rock marşlarından biridir. Hiç eskimeyecek olan bu şarkı dünyanın dört bir yanında en iyi olan şarkılar listesinde baş sıralarda yerini almaktadır.

Metallica - Nothing Else Matters

Amerikan heavy metal gruplarının önde geleni Metallica’nın dünya üzerinde en çok bilinen ve en sevilen şarkısıdır.

Barış Manço – Dönence

Yıllar boyunca hem şarkı olarak zamansız şarkılar arasında bulunan Dönence, değerli sanatçı olan Barış Manço’nun en önemli ve en iyi şarkılarından biridir.

Haberin Devamı

Cem Karaca – Resimdeki Gözyaşı

Yıllar boyunca aynı zevkle dinlenecek en iyi Türkçe şarkılardan biridir.

İlhan İrem – Anlasana

Zamanın ötesinde olan şarkılardan biride Anlasana şarkısıdır. Bıkmadan yıllar boyunca dinlenmektedir.

Müzeyyen Senar – Dalgalandım da Duruldum

Zamanın ötesinde olan en iyi şarkılardan biridir. Birçok coverı yapılan bu şarkı Türkçenin en iyilerindendir.

Sezen Aksu – Vazgeçtim

Sezen Aksu’nun neredeyse her şarkısı Türkçenin en iyi şarkılarından olsa da vazgeçme ayrı bir noktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!