En iyi mobil oyun ODTÜ Teknokent’ten

Güncelleme Tarihi:

En iyi mobil oyun ODTÜ Teknokent’ten
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 13:57

ODTÜ Teknokent’te kurulu Simsoft tarafından tasarlanan ‘MyStartup’ isimli oyun, ABD’nin Orlando şehrinde gerçekleştirilen “I/ITSEC” kapsamında düzenlenen Ciddi Oyun Yarışması’nda "en iyi mobil oyun" seçildi.

Haberin Devamı

Simsoft Kurucu Ortağı Veysi İşler, oyununun temelinde kendi girişimcilik tecrübelerinin yattığını söyledi. Türkiye'de girişimcilik konusunda son dönemde çeşitli eğitimler düzenlendiğini ancak bunlardan sınırlı sayıda kişinin yararlanabildiğini dile getiren İşler, şöyle konuştu:
"Geliştirdiğimiz oyunla, girişimcilik konusunda ihtiyaç duyulacak bilgileri, deneyimi, kişilerin motivasyonunu yükseltecek oyun ortamında vermek istedik. Bunun için de oyun mekaniklerinden yararlanarak, eğitimi önceleyen ciddi bir oyun tasarladık. Oyun, bir iş fikrinin seçilmesiyle başlıyor ve oyun boyunca bu fikrin geliştirilip büyütülmesine çalışılıyor. Oyun boyunca bir girişimcinin karşı karşıya kalabileceği tüm durumların, piyasa koşullarının deneyimlendiği bir ortam sunuluyor. Tüm süreçleri gerçeğe uygun modelleyip simüle ettik. Böylece bir kişi gerçek hayatta belki başarısızlıkla sonuçlanabilecek bir deneyimi, oyun içerisinde yaşayabiliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!