En ‘güzel’ tokat

Güncelleme Tarihi:

En ‘güzel’ tokat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2013 10:44

Fransa’da ülkenin en güzel kızı, Afrika kökenli Flora Coquerel oldu. Bu seçim, aşırı sağı destekleyince Miss France komitesinden istifa etmek zorunda kalan ünlü aktör Alain Delon’a “tokat” diye yorumlandı.

Haberin Devamı

DIJON kentinde önceki gece yapılan, 9.5 milyon Fransız’ın televizyonda canlı izlediği Miss France yarışmasında, Orleans’ı temsilen katılan Benin kökenli Flora Coquerel (19) kraliçe seçildi.

Aşırı sağcı Ulusal Cephe’nin (FN) bir belediye encümeni adayı geçen ay Afrika kökenli Adalet Bakanı Christiane Taubira’ya “maymun” da dahil ırkçı hakaretler savurmuş; onbinlerce Fransız, Taubira’ya destek için yürüyüş yapmıştı.

MESAJI HALK VERDİ
Le Point dergisi, Miss France seçiminin son polemiklere “kısasa kısas usulüyle en güzel yanıt” olduğunu yazdı. Fransız medyasına göre Flora Coquerel, FN’yi öven ırkçı açıklamalarının ardından Miss France komitesinin onursal başkanlığından geçen ekimde istifa eden ünlü aktör Alain Delon’a “sert bir tokat” atmak için özellikle Fransa güzeli seçildi. Seçim halk oyuyla, noter huzurunda yapıldığından, Delon’a mesajı da Fransızlar vermiş oldu.

Haberin Devamı

Sarko dönüyor
SON olarak 2008’de Afrika kökenli ABD çifte vatandaşı Chloe Mortaud, Miss France seçilmişti. Ertesi yıl bu kez ailesi Fas’tan Fransa’ya taşınan Malika Menard kraliçe olmuştu. Dönemin cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin o günlerde aşırı sağ oyları çekmek için “milli kimlik” tartışması başlatması, Miss France’ı da siyasete çekmişti. Menard, isminin Arapça kökenli (Melike) olmasından hareketle Müslüman olduğu iddialarını daha sonra yalanlamıştı. Dün benzer bir tartışma başlarken, Nouvel Observateur dergisi Sarkozy’nin yeni bir partiyle siyasete dönmeye hazırlandığını yazdı.

Kozmopolit onur
1.82 metre boyundaki uluslararası ticaret öğrencisi Flora Coquerel, ilk basın toplantısında, “Kozmopolit bir Fransa’yı temsil etmekten onur duyacağım” dedi. Aktör Alain Delon, ekim ayı başında İsviçre medyasına, “(Aşırı sağcı parti) FN’nin Fransız toplumunda çok önemli bir yeri var. Ve ben bunu anlıyorum” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!