En güzel haberler Melis ve Berk'e

Güncelleme Tarihi:

En güzel haberler Melis ve Berke
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2014 01:11

EGE Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi’nde geçtiğimiz günlerde ilik nakil olan lösemi hastası 8 yaşındaki Melis’e yeni kemik iliğinin tuttuğuna dair ilk işaretler alındı.

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Pediatrik Kemik İlik Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Savaş Kansoy, 20 Aralık’ta Almanya’dan gelen kemik iliği hücresinin nakledildiği Melis’in sağlık durumunun çok iyi gittiğini belirtti. Transplant (nakil işlemi) sonrasında iyi bir geçiş dönemi yaşadıklarını dile getiren Kansoy, “Herhangi bir olumsuz olayla karşılaşmadık. Bugün de yeni kemik iliğinin tutma işaretlerini biraz aldık. O da umut veriyor. Hafta başına kadar yeni kemik iliğinin tutma derecesini görebileceğiz” dedi.

Berk de şubatta
Prof. Dr. Savaş Kansoy, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki osteopetroz hastası 4 aylık Berk bebek için de uygun vericinin Almanya’da bulunduğunu ve ilk belirlemelere göre 10’da 9 uyum sağlandığını söyledi. Onaylama olarak bilinen konfirmasyon sonucunun henüz gelmediğini de aktaran Kansoy, gerekli şartlar sağlandığı takdirde şubatın ortasında Ege Üniversitesi’nde transplantasyon işleminin gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Aileler umutlu
Melis’in annesi Sevil Akbaş, kızının durumunun gün geçtikçe iyileştiğini kaydetti. Sanat dünyasından moral aldıklarını da aktaran Akbaş, Melis’in en çok iyileşip okula gitmek istediğini paylaştı. Okulun açılmasına
1 ay kala hastaneye yattıklarını kaydeden Sevil Akbaş, “Melis hiç okula gidemedi, artık iyileşmek ve okullu olmak istiyor” dedi.
Öte yandan Berk’in Kula’da itfaiye görevlisi olarak çalışan babası Yalçın İnal da Melis’in sağlık durumunu yakından takip ettiklerini ve umut verici bulduklarını bildirdi. Melis’in babası Bahadır Akbaş’ı aradığını ve durumu ile ilgili bilgi aldığını söyleyen İnal, “Kemik iliğinin ne kadar sürede geldiğini öğrenmek istedim ve geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Umarım en kısa sürede bizim de nakil işlemimiz gerçekleşir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!