GeriSeyahat En güzel 10 romantik rota
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
En güzel 10 romantik rota

En güzel 10 romantik rota

Bu yaz tatilinde sevdiğinizle baş başa romantik bir tatile ne dersiniz? Ucuz pahalı demedik ve jürimize romantizmin rüya rotalarını sorduk... Bir tanesi mutlaka bavullarınızı hazırlatacak kadar gönlünüzde yer edecektir.

Jüri: Ertuğrul Özkök Hürriyet yazarı, Cemre Birand Seyahat yazarı, Mehmet Yaşin Hürriyet Seyahat yazarı, Burcu Esmersoy Sunucu, TV programcısı, Ayhan Sicimoğlu Hürriyet Seyahat yazarı, Çağla Kubat rüzgâr sörfçüsü, model, Saffet Emre Tonguç Hürriyet Seyahat yazarı, Çiler İlhan Conde Nast Traveller Türkiye GYY, Bahar Akıncı  Seyahat yazarı, Oya Mumcuoğlu Lüks seyahat ve yatırım danışmanı.

CENOVA - PORTOFINO / İTALYA 

Tarihi Cenova kentinden rengârenk evleri ve limanıyla ünlü Portofino’ya feribotla gidebilir veya bizim tavsiyemiz olan doğanın içine işlenmiş karayolunu seçebilirsiniz. Mehmet Yaşin, “Yol üzerinde çok lezzetli yemekler yiyebileceğiniz restoranlar, muhteşem doğa ve deniz manzarası bir arada bulunuyor” diyor.

En güzel 10 romantik rota

AMALFI - POSITANO - RAVELLO / İTALYA

Sorrento’yu geçer geçmez başlayan sahil yolu sizi limon bahçeleri, sonsuzluk manzaraları ve falezlerin üzerine kurulu küçük kasabalarla dolu bir yolculuğa çıkarıyor. Yol üzerinde yer alan Positano, Amalfi, Minori, Atrani kasabaları ve en tepede iki muhteşem saraya ev sahipliği yapan Ravello Köyü kesinlikle çok romantik.

En güzel 10 romantik rota

TAHİTİ - BORA BORA - FRANSIZ POLİNEZYASI

Sevdiğinizle baş başa Tahiti’den tekneyle dünyanın en romantik adasına yolculuk. Bembeyaz kumsalları, yeşil bitki örtüsü, mercan gölleri, pırıl pırıl turkuvaz su üstünde konaklayacağınız bungalovlar... Cemre Birand, “Dünyanın en güzel ve en romantik adası burası” yorumunda bulundu. 

En güzel 10 romantik rota

En güzel 10 romantik rota

BAŞTAN SONA PARİS / FRANSA 

‘Aşkın başkenti’ olarak anılan kenti baştan sona keşfedin. Eyfel Kulesi’ne, kafelere, Şanzelize’ye, Mona Lisa tablosunun olduğu Louvre Müzesi’ne âşık olacaksınız. Burcu Esmersoy, Paris’ten, “Mum ışığında harika bir yemeğin ardından ışıklarla donatılmış Eyfel Kulesi’ne kadar sürecek uzun bir yürüyüşün keyfi harika” diye bahsediyor. 

VİRJİN ADALARI - ST. CROIX / ABD

Cennetten düşmüş irili ufaklı adalarla çevrelenmiş üç tane ada. Özellikle St. Croix Adası. National Geographic’in dünyanın en güzel 10 plajı arasında gösterdiği Magens Bay Plajı’na mutlaka gidin. Çağla Kubat, “Teknoloji ve insan eliyle bozulmamış bakir bir bölge. Doğasıyla huzur ve aşk dolu bir tatil vaat ediyor” diyor.  

En güzel 10 romantik rota

GÖREME - ÜRGÜP - ÜÇHİSAR / NEVŞEHİR

Bahar Akıncı, “Güne, olağanüstü peribacalarının üzerinde süzülen bir balonun içinde başlamaktan, kayalara oyulmuş konforlu otellerde uyanmaktan daha romantik ne olabilir?” diye soruyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Kapadokya’da trekking, bisiklet ve at safari de yapabilirsiniz. 

YUNAN ADALARI /YUNANİSTAN

Masmavi Ege Denizi’ne yelkenliyle açılıp komşunun en güzel adalarına romantik bir yolculuğa çıkın. Plajlar, bembeyaz evleriyle eşsiz mimari, gece hayatı ve damaklarınızı şenlendirecek deniz ürünleriyle karşılaşacaksınız. Mykonos, Santorini, Sakız, Simi, Patmos ve Rodos adalarına mutlaka uğrayın. 

En güzel 10 romantik rota

En güzel 10 romantik rota

ROMANTİK YOL / ALMANYA

Sevgilinizle birbirinden güzel 22 kasabadan, bağlardan, rengârenk çiçeklerin  arasından geçeceğiniz rota, 320 km’lik uzunluğa sahip. Frankfurt’un 120 km. güneydoğusundaki Würzburg’dan başlayan yol, Avusturya sınırındaki Füssen’de son buluyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki saray, kilise ve şatolara hayran kalacaksınız.  

CAPE TOWN / GÜNEY AFRİKA

Hout Bay’den Gordon Bay sahil rotasını takip ederek Rooi Els’e yolculuk.  Vahşi okyanus sularının kıyıları tatlı tatlı dövdüğü, başka bir gezegenden ışınlanmış gibi duran kayalar, yeşil-kahvenin en çarpıcı tonlarında doğa, yunuslar, susamurları, çeşit çeşit kuşlar ve okyanusa tepeden bakan şık villalar sizi bekliyor.

En güzel 10 romantik rota

MIAMI - KEY WEST / ABD

Muhteşem sahilleriyle ünlü Miami’den Florida’nın en güney ucunda bulunan Key West’e onlarca adadan ve yedi millik Maraton Köprüsü’nden geçerek ulaşın. Nobel ve Pulitzer ödülü sahibi Ernest Hemingway’in evi burada bulunuyor. Adada güneşin batışını izlemeden ve karaoke partilerine katılmadan dönmeyin.

False