En geniş kapsam alanı sözü

Güncelleme Tarihi:

En geniş kapsam alanı sözü
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 01:37

MOBİL internette yeni dönemin kapılarını aralayacak 4.5G için geri sayım başladı.

Haberin Devamı

1 Nisan’da sunulacak teknoloji öncesi sunacakları hizmet ve servisleri anlatan iletişim operatörü Vodafone, Türkiye’de en geniş kapsamaya sahip operatör olma sözü verdi. Elde ettikleri frekanslarla müşterilerine en yaygın 4.5G hizmetini vermeyi amaçladıklarını belirten Öğüt, “Özellikle 800 ve 900 MHz frekanslarda sahip olduğu kapsama avantajıyla, Türkiye’de en geniş kapsamaya sahip operatör olmayı taahhüt ediyoruz. 900 MHz bandında ‘SingleRAN’ teknolojisini 2010’dan beri kullanan tek operatörüz. Bu bantta 4.5G hizmeti de verebileceğiz ve bu durumun sektörümüzde fark yaratacağını düşünüyoruz. SingleRAN, 4G ve üstü teknolojilerle uyumlu bir teknoloji. SingleRAN teknolojisi için 6 yılda 2 milyar TL’lik yatırım yaptık. SingleRAN’in 4G ve üstü teknolojiler, yeni nesil genişbant için ne kadar önemli ve gerekli olduğunu 6 yıl önce öngördük. Diğer yandan, Türkiye genelinde çekim noktalarımızı da iki katına çıkardık” dedi. 4.5G’deki kapsama alanlarına güvendiklerini aktaran Öğüt şunları söyledi: “Buna o kadar güveniyoruz ki, herhangi bir tereddüt kalmasın diye 1 Nisan sabahı hem mağazalarımızda hem ‘4 bucak.com’ web sitesinde hem de abonelerimiz uygulamalarında, evlerinde, mahallelerinde, iş yerlerinde Vodafone’nin 4.5G hizmetinin olup olmadığını rahatlıkla sorgulayabilecekler. Türkiye’de ilk kez bir operatör, kapsama alanını ve çekim noktalarını paylaşıyor olacak.”

YÜZDE 90 UYUMLU
Şu anda Vodafone SIM kartlarının yüzde 90’ına yakınının 4.5G uyumlu olduğunu ve 1 Nisan sabahı en çok müşterisi 4.5G kullanan operatör olacaklarını iddia eden Öğüt, “Cihaz yatırımına önem veriyoruz. 4G ve üstü teknolojilerle uyumlu cihaz oranımızı son 1 yılda yüzde 188 artırdık. Türkiye’de herkesin akıllı telefon sahibi olması, akıllı cihaz sahipliğinin artırılması gerektiğine inanıyoruz. Ayrıca 4bucakG TIR’larımız şu ana kadar toplam 3 bin 792 kilometreyle Türkiye’yi karayolu olarak baştan başa 2 katından fazla dolaşan TIR’larımız 500 binden fazla kişiye ulaştı” diye konuştu.

Kotayı geçenden ücret almayacak 4.5G’nin faturalara nasıl yansıyacağı konusu hakkında konuşan Öğüt, “Vodafone aboneleri hazır ama endişe ve tedirginlik var, ‘geçtiğimde ne olacak?’ endişesi var. Zaten o yüzden biz ‘4 bucak G deneme kampanyasını’ yapıyoruz. Tarifelerinde internet kotaları bittiği zaman ekstra ücret ödemeden kullanmaya devam edecekler ve ay sonunda ne kadar kullandıklarını görüp, eğer istiyorlarsa kendilerine en uygun tarifeyi seçme hakkına sahip olacaklar. Önemli olan ne kadar artacağı değil, abonelerimize bunu seçme hakkını veriyor olmamız” dedi.

KOTAYI GEÇENDEN ÜCRET ALMAYACAK
4.5G’nin faturalara nasıl yansıyacağı konusu hakkında konuşan Öğüt, “Vodafone aboneleri hazır ama endişe ve tedirginlik var, ‘geçtiğimde ne olacak?’ endişesi var. Zaten o yüzden biz ‘4 bucak G deneme kampanyasını’ yapıyoruz. Tarifelerinde internet kotaları bittiği zaman ekstra ücret ödemeden kullanmaya devam edecekler ve ay sonunda ne kadar kullandıklarını görüp, eğer istiyorlarsa kendilerine en uygun tarifeyi seçme hakkına sahip olacaklar. Önemli olan ne kadar artacağı değil, abonelerimize bunu seçme hakkını veriyor olmamız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!