En cesur müzisyen Ankara’ya geliyor

Güncelleme Tarihi:

En cesur müzisyen Ankara’ya geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2010 00:00

Gramophone Magazine’in “müzikalitesi, tonalitesinin arılığı ve flütüne duyduğu saygıyı çalışına yansıtan son 10 yıl içinde keşfedilen en yetenekli müzisyenlerden biri” olarak tanımladığı Emmanuel Pahud 29 Ocak’ta Bilkent Senfoni Orkestrası’nın solisti olacak.

Haberin Devamı

BSO Müzik Direktörü Klaus Weise’nin yöneteceği konserde Emmanuel Pahud Nielsen’in “Flüt Konçertosu”nu seslendirecek. Bilkent Senfoni konserde Dvorak’ın “Op.44, Re minör Serenad”ı ile “Op.60, Re majör 6. Senfoni”sini yorumlayacak.
1997’nin en iyi enstrümancısı
Günümüzün en heyecan verici ve cesur müzisyenlerinden biri olarak kabul gören Emmanuel Pahud, Paris’te düzenlenen Victoires de la Musique ödüllerinde “1997 yılının en iyi enstrümancısı” seçildi. Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris’den birincilikle mezun olan sanatçı 22 yaşında Claudio Abbado yönetimindeki Berlin Filarmoni Orkestrası’nın baş flütçüsü olarak atandı. Daha sonrasında Cenevre Konservatuvarı’nda 18 ay süren Virtuozluk Dersleri verdi. Son olarak Berlin Filarmoni Orkestrası’nın Medya Yönetimi’nin başına seçildi. 1996 yılında EMI Classics ile anlaşma imzalayan Pahud, yaptığı kayıtlarla flüt literatürüne en çok katkıda bulunmuş sanatçılardan biri oldu.
29 Ocak’ta Bilkent’te konser verecek
29 Ocak Cuma günü Bilkent Konser Salonu’nda saat 20.00’de başlayacak konserin biletleri; www.mybilet.com adresinden temin edilebilir. Konserden bir saat önce Tunus Caddesi, Sıhhiye Köprüsü ve Milli Kütüphane’den hareket eden ücretsiz servisler izleyicileri Bilkent Konser Salonu’na ulaştıracak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!