EN büyük ilacı resim

Güncelleme Tarihi:

EN büyük ilacı resim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2015 11:13

İZMİR’in Ödemiş İlçesi’nde yaşayan 39 yaşındaki ev kadını Nilgün Gacaroğlu, manik depresyon olarak bilinen Bipolar bozukluk nedeniyle uzun süredir tedavi gördüğünü, ancak resim yaparak sağlığına kavuştuğunu anlattı.

Haberin Devamı

Ödemiş’te Bipolar bozukluk nedeniyle içine kapanık bir yaşam süren Nilgün Gacaroğlu (39) hastalığını resim aşkıyla yendi. Halk Eğitim Müdürlüğü’nde açılan resim kursuna katılan, daha sonra evinde kurduğu ufak bir atölyede resim yapmaya başlayan Gacaroğlu, yaptığı yağlı boya tabloları Ödemiş Kaymakamlığı’nda sergiledi. Gacaroğlu, "İlk olarak fotoğraf çekmeye başladım. Bu arada evde bir gün çizim yaptım. 3 boyutlu çizim yeteneğimin olduğunu fark ettim. Kurslara gittim ve günlerimi resim yaparak geçirmeye başladım. Önce, kara kalem çalıştım. Daha sonra yağlı boyaya yöneldim. Tablolarım çoğaldıkça rahatsızlığımın azaldığını gördüm ve sonunda tamamen iyileşmemi yaptığım resimlere borçluyum. Keşke daha önce bu işe başlasaydım" dedi. Gacaroğlu, resim yapmanın terapi etkisi sağladığına dikkat çekerek sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Gacaroğlu, Kaymakam Celil Ateşoğlu ve Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mahmut Yeniay’a verdikleri desteklerden ötürü teşekkür etti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!