Empati ile üniversite işbirliği yapacak

Güncelleme Tarihi:

Empati ile üniversite işbirliği yapacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2017 10:27

Empati ile üniversite işbirliği yapacak

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - EMPATİ Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği Başkanı Zeynep Konukoğlu, Gaziantep'in eğitimine katkı sağlayacak her türlü projede Gaziantep Üniversitesi ile işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

Yönetim Kurulu üyeleri ile Rektör Prof. Dr. Ali Gür'e 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulunan Zeynep Konukoğlu, farklı eğitim seviyelerini, kültürel birikimleri ve sosyal grupları bir araya getirerek farkındalık gücü yüksek bireylerin yetişmesine, toplumun kültürel alanda zenginleşmesine ve Gaziantep'in global düzeyde tanıtımına katkıda bulunma misyonuyla kurulan derneğin, bu amaçla okul yapımı, okulların eksikliklerinin giderilmesi gibi birçok sosyal sorumluluğa imza attığını vurguladı. Konukoğlu, zaman zaman Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesi'ne de ziyaretlerde bulunduklarını vurgularken, Gaziantep Üniversitesi ile eğitim ve diğer sosyal konularla işbirliği içinde olmak istediklerini kaydetti.

Gaziantep Üniversitesi'nin dünyanın 107 ülkesinden 3 bin 700 yabancı öğrenciye ev sahipliği yapan Uluslararası bir üniversite olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, "Bu öğrencilerimizin yaklaşık bin 800'ü Suriyeli. Üniversitemiz, Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere üç dilde eğitim yapan Türkiye'nin tek üniversitesi. İngilizce mühendisliklerimiz, mimarlığımız, tıp fakültesi var. Tıp hem Türkçe, hem İngilizce olarak eğitim veriyor. Bunu yapabilen tek üniversite Gaziantep Üniversitesi. Türkiye mülteciler konusunda ciddi tecrübe kazandı. Daha doğrusu mülteci değil de onları misafir olarak görüyorum. Bunun yanı sıra üniversitemiz dünyanın en iyi bin üniversitesi arasına girmeyi başarmış bir üniversitedir. Ama hedefimiz daha yüksekler. Kentiyle kol kola, üreten, üretime destek olan bir üniversite olma konusunda tavizsiz olarak yolumuza devam ediyoruz. Bu konuda bize atılacak her adıma koşarak cevap vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!