EMO Samsun Şube Başkanı'nın Türk Telekom'daki görevine son verildi

Güncelleme Tarihi:

EMO Samsun Şube Başkanının Türk Telekomdaki görevine son verildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2017 15:37

EMO Samsun Şube Başkanı'nın Türk Telekom'daki görevine son verildi

Haberin Devamı

Yaprak KOÇER/SAMSUN, (DHA)- TÜRK Telekom Samsun Bölge Müdürlüğü'nde Enerji ve Soğutma Sistemleri Müdürü olarak görev yapan EMO Samsun Şube Başkanı Mehmet Özdağ, Türk Telekom Genel Müdürlüğü'nün ülke genelinde aldığı karar doğrultusunda emeklilik süresinin dolması nedeniyle kurumdaki görevine son verildi.
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Genel Başkanı Hüseyin Yeşil ve EMO Samsun Şube Başkanı Mehmet Özdağ, şube binasında basın toplantısı düzenledi. EMO üyeleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katıldığı toplantıda konuşan EMO Samsun Şube Başkanı Mehmet Özdağ, Türk Telekom Genel Müdürlüğü'nün 14 Haziran'da aldığı karar doğrultusunda emeklilik süreleri dolan müdürlerin emekli edildiğini, dolmayan müdürlerin unvanlarının düşürüldüğü söyledi. Özdağ, şöyle dedi:
"Kararda diyor ki; Türk Telekom'un bölge ve il yapılanmasındaki saha organizasyonundaki müdür ve üzeri pozisyondakiler için yenileşme, sadeleşme ve bütünleştirme yapacağız. Emirde direk geçen ifadeler bunlar. Bu kapsamda Samsun'da 5 müdür görevden alındı. Yapılan işlem mutlaka ve mutlaka kadrolaşma hareketidir. 30 Haziran tarihine kadar kendi istediğimizle emekli olursanız size 7 maaş teşvik uygulaması yapacağız denildi. Bu şekilde baktığımızda 50'ye yakın arkadaşımız etkilenmiş. Baktığınızda kağıt üzerinde o insanlar kendi isteğiyle gitmiş gibi görünüyor. Türkiye genelinde bu sayının 20 civarında olduğunu tahmin ediyorum. Ancak şu ana kadar iş akdi fesih edilen tek kişi benim. Başka tek taraflı iş akdi fesih edilen müdür yok."
Elektrik Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hüseyin Yeşil ise, Türk Telekom'un özelleştirildiği 2005 yılında personel sayısı 51 bin 737 iken 31 Mart 2017'de çalışan sayısının 34 bin 147'ye düştüğü söyleyerek, "17 bin 147 kişilik istihdam yok edilmiştir. Yaşanan finansal krizin bu gün deneyimli kadrolara fatura edilmeye kalkılması kabul edilemez. Bu deneyimli personelin işten el çektirilerek yerine yeni kadrolar alınması ise tasfiye ve kadrolaşma tartışmalarının yanında ucuz ekmek arayışının açık bir göstergesidir. Türk Telekom'da yaratılan mali ve idare zafiyetin hesabı sorulması, bu hesabın çalışan ve yurttaşlara kesilmesine göz yumulmamalıdır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!