Emniyet Müdürü Cebeloğlu, şehidin kahramanlığını ailesine anlattı

Güncelleme Tarihi:

Emniyet Müdürü Cebeloğlu, şehidin kahramanlığını ailesine anlattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2018 09:36

Emniyet Müdürü Cebeloğlu, şehidin kahramanlığını ailesine anlattı

Haberin Devamı

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Van’da Terörden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı olduğu 2015 yılında  PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan polis memuru Yusuf Diri'nin kahramanlığını ailesine anlattı.
Niğde’nin Altunhisar İlçesi Yakacık Köyü’nde Dünya Çevre Günü Etkinlikleri kapsamında “Şehit Polis Yusuf Diri” Kütüphanesi açıldı. Şehidin ismini taşıyan okulda düzenlenen törene Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Altunhisar Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Niğde Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, şehit Babası Hasan Diri, Annesi Emine Diri, eşi Ayşe Diri, kızı Nursima Diri , kurum müdürleri ve davetliler katıldı. Açılışta konuşan Vali Yılmaz Şimşek: “Okumak demek, kendini geliştirmek demek, kültür seviyesini yükseltmek demektir. Özellikle çocuklarımızı ve genlerimizi erken yaşlarda okumaya alıştırmak için bugün açılışını gerçekleştireceğimiz kütüphane gibi zeminlerin oluşturulması büyük önem taşımaktadır” dedi.
Polis memuru Yusuf Diri'nin şehit olduğu yılda Van’da Terörden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı olduğunu anlatan Niğde Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, “Kahrman şehidimizin şehadete erdiği yılda 2015 yılında benimle birlikte ben Van Emniyet Müdürlüğünde terörle mücadeleden sorumlu emniyet müdür yardımcısıydım. Benimle birlikte çalışan bir arkadaşımdı. Ne derece önemli  bir görevi ifa ettiğini herkesin bilmesi adına söz aldım. Olay günü bizzat bizim kontrolümüzde sorumlu düzeyde 2 tane örgüt mensubunun çok kanlı bir eylemi gerçekleştirmek üzere Van iline intikal ettiğini öğrendik. Dolayısıyla Yusuf Diri kardeşim ve yanındaki görev arkadaşıyla birlikte yakın takibe başladılar. Bu hainler bu takibi fark ettiler çıkan çatışma sonucunda maalesef Yusuf kardeşimizi kaybettik. Fakat şehit ailemizin bilmesi gereken husus şudur ki: “bu menfur eylemi gerçekleştiren hainler etkisiz hale getirilmiş ve şehidimizin kanı yerde kalmamıştır” dedi. Konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yaptırılan Şehit Polis Yusuf Diri” Kütüphanesi açıldı. Açılışta Vali Yılmaz Şimşek aileye Türk Bayrağı, şehidin 5 yaşındaki kızı Nursima’ya ise bisiklet hediye edildi. Açılışın  ardından Vali Yılmaz Şimşek ve beraberindeki heyet şehitliği ziyaret etti.

FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!