Emlak’ın patronları Kıbrıs’a çıkarma yaptı

Güncelleme Tarihi:

Emlak’ın patronları Kıbrıs’a çıkarma yaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2007 00:00

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ziyarette bulundu. KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer’i ve İçişleri Bakanı Özkan Murat’ı ziyaret eden meslek odası yöneticileri, Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği ve KKTC Ticaret Odası Başkanı Erdil Nami ile de önemli temaslarda bulundu.

Başbakan Soyer, Türkiye’den gelecek yatırımcıların kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, KKTC’de yürürlüğe girecek Emlakçılık Yasası’nın hazırlanmasında kendisinin de aktif rol aldığını söyledi. Ziyareti gerçekleştiren Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM), Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu, Ankara Ticaret Odası Meslek Komitesi, Mersin Emlakçılar Odası ve Muğla Emlak Müşavirleri Derneği’nden oluşan sekiz kişilik heyet, KKTC’de 17 Kasım’da yürürlüğe girecek olan "Emlakçılık Yasası" hakkında da brifing aldı.

YATIRIM ORTAKLIĞI : ATEM Başkanı Ali Taylan, yapılan görüşme ve toplantılarla ilgili olarak Türkiye’den ilk defa gerçekleşen mesleki bir ziyaretin önemine değinerek şunları söyledi: "Ortak görüş, Türkiye ’den ilk defa gerçekleşen mesleki bir ziyaretin bundan sonra kurumlar arası işbirliğini daha da geliştirmek ve dayanışma içinde bulunmaktır. Türk yatırımcılarının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yatırım yapmaları konusunda çalışmalar yapmak ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde tanıtım günleri düzenleyerek yatırımcıların bilgisini sağlamak için anlaşma oldu. KKTC’de şu anda içinde bulunulan gayrimenkul piyasasındaki krizin en yakın zamanda hep birlikte çalışarak aşılmasını diliyoruz. Mesleki işbirliğini ve dayanışmayı sağlamak adına da önümüzdeki günlerde bir işbirliği protokolünün imza altına alınması kararlaştırılmıştır." Ziyaret heyeti; KKTC Başbakanı Soyer, İç İşleri Bakanı Murat, KKTC Ticaret Odası Başkanı Nami ve Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur’a ay yıldızlı rozet ve çini tabak da hediye etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!