Emircan, karnesini evinde aldı

Güncelleme Tarihi:

Emircan, karnesini evinde aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2018 17:21

Emircan, karnesini evinde aldı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-HALK arasında 'Kelebek Hastalığı' olarak bilinen epidermolysisbullosa hastalığı nedeniyle evde eğitim gören Emircan Yalvan'a(9)  karnesini İl Mili Eğitim Müdürü Murat Aşım verdi.

Kırklareli'nde doğuştan kelebek hastalığı ile mücadele eden Emircan Yalvan, 3 yıldır eğitimini Kavaklı beldesindeki evinde sürdürüyor. Kırklareli Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, öğrenciyi evinde ziyaret ederek karnesini verdi. Büyük heyecan ve mutluluk yaşayan öğrenci, bir süre karnesini inceleyerek öğretmenlerine teşekkür etti ve daha sonra evde öğretmeni ile yaptığı resim ve kompozisyon çalışmalarını gösterdi. ğitimini 3 yıldır evinde sürdürdüğünü ifade eden Emircan, "Karnemi çok iyi buldum. Ellerim yara olduğu için annem babam beni okula göndermeye korkuyor. Çünkü en hassas bir şeyde derim kalkıyor ve yara oluyor. En büyük hayalim ise polis olmak. İyi insanları kötü insanlardan korumak ve bayrağa el uzatanlara dersini vermek istiyorum" dedi. Annesi Gülhan Yalvan da oğlunun karnesine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Öte yandan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Ziya Gökalp İlkokulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı. Vali Bilgin ve beraberindekiler öğrencilere karnelerini dağıtarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Kırklareli genelinde, 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi sonunda toplam 44 bin 043 öğrenci karne heyecanı yaşadı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!