Emin Kasapoğlu ÇPAL Litvanya'da

Güncelleme Tarihi:

Emin Kasapoğlu ÇPAL Litvanyada
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 10:46

Emin Kasapoğlu ÇPAL Litvanya'da

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA Kaş Emin Kasapoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi (ÇPAL) heyeti 'İş Piyasası Ortaklığı ile Dijital Çağın Fırsatlarını Kullanarak Anahtar Yeterliklerin Belirlenmesi' AB Projesi kapsamında koordinatör ülke Litvanya'da düzenlenen toplantıya katıldı.

Kaş'a bağlı Yeşilköy Mahallesi'nde eğitim öğretim yapan Emin Kasapoğlu ÇPAL, Litvanya'nın koordinatörlüğünü yaptığı bir AB Projesi'nin ortağı oldu. Projenin ilk toplantısı Litvanya'da yapıldı. 'İş Piyasası Ortaklığı ile Dijital Çağın Fırsatlarını Kullanarak Anahtar Yeterliklerin Belirlenmesi' adlı proje 2 yıl sürecek. Projede, Litvanya, Bulgaristan, İspanya ve Türkiye'den birer okul ve birer kurum yer alıyor. Türkiye'den projede Yeşilköy Emin Kasapoğlu ÇPAL ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası yer alıyor. Projenin ilk toplantısı 4 ülkeden birer okul ve birer kurumun katılımıyla Litvanya'da gerçekleştirildi. Proje toplantısında Emin Kasapoğlu ÇPAL'yi Okul Müdürü Muhammed Mermer, İngilizce öğretmeni Zühal Başar temsil etti.

Okul Müdürü Muhammed Mermer, "Proje 2 yıl sürecek. Daha önce bu okullar ve kurumlarla okulumuzun da ortak olduğu 2 yıl süren Avrupa Boyutunda İş Hayatına Atılan Mesleki Eğitim Öğrencileri İçin Dijital Çağın Fırsatlarını Kullanarak Temel Yeterliliklerin Geliştirilmesi Projesi yürütülmüştü. Bu projenin devamı olarak, aynı kurumlar yeni projeyi yürütüyor. Bu projelerle eğitimde ülkemizin lokomotifi konumunda yol alan mesleki eğitimde yeni uygulamaları öğreniyoruz. Öğrendiklerimizi, edindiğimiz bilgi ve becerileri önce meslektaşlarımızla paylaşacağız. Daha sonra öğrencilerimizle paylaşıp, derslerde uygulayacağız. Öğrencilerimizi geleceğe daha iyi hazırlayacağız. Bundan sonraki proje toplantısı, gelecek yılın nisan ayında Bulgaristan'ın Plevne şehrinde yapılacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!