Emeklililerin promosyon tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Emeklililerin promosyon tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 21:32

Emeklililerin promosyon tepkisi

Haberin Devamı

 

Saadet YÖRÜKÇÜ / ESKİŞEHİR;(DHA)- DEVRİMCİ İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Emekli Sen üyeleri promosyonlarla ilgili yazdıkları dilekçeleri PTT'den Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na faksladılar.

PTT Merkez binası önünde toplanan Emekli Sen üyeleri 'Promosyon Haktır, Lütuf değildir' yazılı pankart açıp basın açıklaması yaptılar. Disk Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaran, promasbyon ödemeleriyle ilgili olarak bakanlığın 2007 yılında bir genelge çıkardığını söyleyerek şöyle konuştu

"Bu genelgeye göre bankaların kurumlara verdikleri promosyonun iki bölü üçü maaş alana verilirken alan bir bölü üçü ise kurum tarafından kullanılacaktır. Başbakanlığın belirtilen genelgesinin yayınlanmasından sonra bankalar çalışanlara düzenli promosyon ödemeye başlamışlardır. Başbakanlığın bu genelgesi bir kamu kurum olan ve 11 milyon emekli ile emekli dul ve yetim aylığı ödeyen emeklilerin iş vereni konumunda bulunan SGK kurumunu bağlamasına rağmen kurum gerekli çalışmaları yapmamış ve emeklilere promosyon ödenmesini sağlamamıştır. 2007 yılından bu yana Çalışma ve Güvenlik bakanları zaman zaman yaptıkları açıklamalarla emeklilere promosyon verilmesi için çalışmalarımızı devam ediyor. Bankalarla görüşüyoruz. Yakında emeklilerimize müjdeli haber vereceğiz gibi popülist açıklamalar yaptıysalar da bu güne kadar bir sonuç alınamadı ve emeklilere promosyon verilmesi sağlanamadı. Sendika olarak yıllardır yaptığımız imza kampanyaları, yürüyüşler, basın açıklaması ile ve etkinliklerin yanı sıra ilgili makamlarla yaptığımız görüşmelerde sürekli haklarımızı talep ettik. Şimdi yine aynı dilekçemizi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na fakslıyoruz. Umarız bakan talebimizi dikkate alır ve milyonlarca emekli ve emekli dul ve yetimin hakkı olan banka promosyonlarını gerçek rakamlarla almalarını sağlayacak gerekli çalışmaların yapılmasını sağlar."

-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!