Emekli öğretmene meslektaş eşten sürpriz

Güncelleme Tarihi:

Emekli öğretmene meslektaş eşten sürpriz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 11:39

Emekli öğretmene meslektaş eşten sürpriz

Haberin Devamı

BALIKESİR'de, 24 Kasım Öğretmenler Günü için düzenlenen etkinlikte, emekli olan öğretmene meslektaşı olan eşi tarafından özel hazırlanan ve üzerinde 'Bugüne kadar tanıdığım en iyi öğretmen, en iyi baba ve en iyi eş. Öğretmenler günün kutlu, emekliliğin hayırlı olsun. Seni çok seviyorum' yazılı plaket duygulu anlar yaşattı.
Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim-İş) Balıkesir Şube yöneticileri, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, 2015-2016 eğitim öğretim sezonunda emekli olan 30 üyesine eğitime katkılarından dolayı plaket verdi. Sendika binasında yapılan plaket töreninde duygulu anlar yaşandı. Balıkesir Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi matematik öğretmeni Serap Akkaya, İvrindi Gökçeyazı Çok Programlı Anadolu Lisesi'nden emekli olan beden eğitimi öğretmeni eşi Fikret Akkaya'ya, üzerinde, 'Bugüne kadar tanıdığım en iyi öğretmen, en iyi baba ve en iyi eş. Öğretmenler günün kutlu, emekliliğin hayırlı olsun. Seni çok seviyorum' yazılı özel hazırlattığı plaket ve çiçek buketi verdi. Serap öğretmenin jesti meslektaşlarınca büyük alkış aldı.
Eğitim-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Yakup Tekin Efe, emekli olan tüm öğretenlere yeni yaşamlarında başarılar dilerken, öğretmenlik mesleğinin sıkıntılarını da dile getirdi. Efe, sendika tarafından yaptırılan araştırmada öğretmenlerin yüzde 83'ünün elde ettiği geliri az bulduklarını, yüzde 50'sinin daha fazla para kazanacakları iş bulması halinde mesleği bırakacaklarını ifade ettiğini belirtti. Öğretmenlerin ek iş yaptığına da değinen Efe, 15 yılını doldurmamış öğretmenlerin yoksulluk sınırının yarısından daha az aylık aldığını vurguladı. Plaket töreninden sonra verilen kokteylde öğretmenler stres attı. Etkinliğe CHP yöneticileri de katıldı.

Hilmi DUYAR / BALIKESİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!