Emek hırsızlığı bitecek kayıtdışılık azalacak

Güncelleme Tarihi:

Emek hırsızlığı bitecek kayıtdışılık azalacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2012 17:51

TESK Genel Başkanı Palandöken, korsan taşımacılığın bitirilmesine yönelik kanunun çıkmasının ardından emek hırsızlığının biteceğini, kayıtdışılığın azalacağını dile getirdi. Palandöken, “Artık korsan çalışanlar düşünsün” dedi.

Haberin Devamı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, korsan taşımacılığın bitirilmesine yönelik olarak İstanbul Milletvekili Metin Külünk tarafından verilen Kanun Teklifinin, TBMM İçişleri Komisyonu’nda görüşülerek kabul edilmesinin ardından yazılı bir açıklama yaptı. TESK Genel Başkanı Palandöken, şunları söyledi:
“Emek hırsızlığı yaparak taksici esnafımızın rızkımıza ortak olan korsan taksiler hem kayıt dışılığı artırmakta hem de milyonlarca TL’lik vergi kaybına neden olmaktaydılar. Kanun yasalaşmasından sonra artık bu kadar rahat korsan taşımacılık olmayacak. Eskiden kanunlarımız yeterli değildi. Yetkililerin eli bu kanunla artık güçlendi. Kanun çıkması ile asıl görev denetim yapan görevlilere düşmektedir. Ayrıca vatandaşların sağlığı ve güvenliği için odalarımıza kayıtlı çalışan esnafımızı tercih etmeleri kendi yararlarına olacaktır. Teklif yasalaştığında korsan taksi kullananlara ve binenlere ceza verilecek.”
Bir an önce yasalaşması için çaba harcadıklarını belirten Palandöken açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Korsan yolcu taşıyan kişiye ve araç sahibine ilk seferde şu an 650 TL olan idari para cezasının 3 katı, bir yıl içinde tekrarı halinde ise 5 katı olarak uygulanacak. Ayrıca, araç her defasında 60 gün süre ile trafikten men edilecektir. Yetkililerimiz bu konuya hassasiyetle yaklaşarak denetim yaparlarsa, getirilen cezalar korsanın bitirilmesi için yeterli olacaktır.”(ANKA)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!