EMD İzmir 23 yaşında

Güncelleme Tarihi:

EMD İzmir 23 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2012 00:00

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi, kuruluşunun 23’üncü yıldönümünü düzenlenen kokteylle kutladı.

Haberin Devamı

İzmir’in kanaat önderleri, iş dünyasının önde gelen temsilcileri ve EMD üyelerinin katıldığı gecede, derneğin yeni yaşı ve yeni yıl kutlaması birlikte yapıldı.
Gecenin açılışında konuşan EMD İzmir Şubesi Başkanı Tolga Albay, 2012’nin Türkiye için yoğun bir gündemle geçtiğini belirterek, “İnsan, mesleki açıdan bir yılı nasıl geçirdiğini kendisine sorduğunda aklına ilk önce olumsuzluklar geliyor. 2012, batıda krizler, doğuda savaşlar yılı oldu. İzmir’de ise ekonomi haberleri, siyaset kulislerinin ve mahkeme koridorlarının önüne geçemedi. Gazeteciler olarak operasyon haberleriyle uyanıp günü adliye önünde tamamladık” dedi. Albay, 2012’nin gazetecilik mesleği açısından da zor bir yıl olduğunu sözlerine ekledi.

EMD İzmir 23 yaşında

EMD Genel Başkanı Turgay Türker de, EMD’nin güçlü bir meslek örgütü olduğunun altını çizerek, Konya ve Bursa gibi şehirlerde yapılanmak için çalışmalarını sürdürdüklerini aktardı.
Toplantıda söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise kentin kalkınmasında Organize Sanayi Bölgeleri (OSB)’nni önemine dikkat çekerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bu konuyu görüştüğünü ve kendisinden teşvik farkının geçici süre kaldırılmasını istediklerini söyledi. İnciraltı planlarını zorunlu gördüklerini ve her türlü katkıyı koyduklarını da vurgulayan Kocaoğlu, “Fakat burada anlaşılamayan konu İnciraltı’nın planlanması ve EXPO’nun planlanmasında kişisel çıkarlar için müdahaleden kaynaklanıyor. Yılbaşından sonraki uygulamalarla ilgili görüşeceğiz” ifadesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!