Elton John: Eşcinsel hakları konusunda Putin'le görüşmek isterim

Güncelleme Tarihi:

Elton John: Eşcinsel hakları konusunda Putinle görüşmek isterim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2015 15:30

Dünyaca ünlü sanatçı Elton John, eşcinsel hakları konusunda "aptalca" olarak tanımladığı yaklaşımına ilişkin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşüp tartışmak istediğini söyledi.

Haberin Devamı

Ukrayna'da Devlet Başkanı Petro Poroşenko'yla görüşen ve ülkesinin gay, biseksüel, lezbiyen ve transeksüel haklarına daha güçlü destek vermesi çağrısında bulunan Sir Elton, önde gelen iş adamlarıyla da bir araya geldi ve onlardan LGBT bireylere sırtlarını dönmemelerini istedi.

Rusya'da 2013 yılında çıkarılan ve eşcinsel propagandayı suç sayan yasaya ağır eleştiriler yönelten Elton John, "Saçmalama. Sen Rusya'nın Cumhurbaşkanısın ve çıkıp böyle aptalca şeyler mi söylüyorsun" diye konuştu.

Putin'in eşcinsellere karşı tutumunun "ayrıştırıcı, önyargılı ve aptalca" olduğunu söyleyen John, BBC'nin diplomasi muhabiri Bridget Kendall'a Putin'le görüşmek istediğini söyledi ve ekledi:

"Benimki boş bir umut. Kapıyı kapadığında arkamdan gülebilir, benim için 'tam bir ahmak' diyebilir; fakat en azından 'denedim' diyebilmenin vicdani sorumluluğuna sahip olduğumu düşünebilirim."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!