Elmalılı öğrenciler Çanakkale'de

Güncelleme Tarihi:

Elmalılı öğrenciler Çanakkalede
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2017 11:56

Elmalılı öğrenciler Çanakkale'de

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/ELMALI, (DHA) - ANTALYA'nın Elmalı İlçesi'nde belediye tarafından lise öğrencilerine yönelik Çanakkale gezisi düzenlendi.

Elmalı Belediyesi tarafından 4 yıldır geleneksel olarak düzenlenen Çanakkale gezisine 12 öğretmen ve 370 lise son sınıf öğrencisi katıldı. Elmalı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Durmuş Altan'ın eşlik ettiği öğrenciler, Kaymakam Gürbüz Saltaş, Belediye Başkanı Ümit Öztekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Sak tarafından uğurlandı.

İki gün süren gezinin tüm giderlerini Elmalı Belediyesi karşıladı. Öğrenciler, Çanakkale'de savaş alanının tamamını gezdi ve şehitlikleri ziyaret etti. Çanakkale'de "Vatan için şehit düşen, tarihi yeniden yazan ecdadın huzurunda, Çanakkale'deyiz" pankartı açıldı. Rehber öğretmenler ve rehberlerden Çanakkale destanını dinleyen öğrenciler Elmalılı Çanakkale şehitlerinin mezarlarını da ziyaret etti.

Belediye Başkanı Ümit Öztekin, "Belediye olarak gençlerimizin tarihini iyi anlaması, Çanakkale'de yaşanan zorlu mücadelenin daha iyi anlaşılması, birlik ve beraberlik ruhunun pekiştirilmesi için 4 yıldır lise son sınıf öğrencilerimizi Çanakkale'ye götürüyoruz. Amacımız, milletimizin kurtuluş mücadelesi verdiği, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun yükseldiği, her karış toprağı şehit kanı ile sulanan Çanakkale'yi öğrencilerimize tanıtmak için bu geziyi düzenledik. Düzenlemeye de devam edeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!