Elmalı'da Çanakkale konferansı

Güncelleme Tarihi:

Elmalıda Çanakkale konferansı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 16:51

 Elmalı'da Çanakkale konferansı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Elmalı Meslek Yüksekokulu tarafından 'Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü dolayısıyla konferans verildi.
Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Taşkıran'ın konuşmacı olduğu konferansa Elmalı Kaymakamı Gürbüz Saltaş, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Elmalı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halil Demir ve çok sayıda davetli katıldı. '102. Yılında Çanakkale Muharebeleri' başlıklı konferans öncesi Elmalı MYO öğrenci topluluğu tarafından şiir dinletisi yapıldı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Elmalı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halil Demir, "Çanakkale ruhunu yaşatabilirsek Türkiye'den dalgalanan bayrak asla inmeyecek, Türk dünyasına, İslam coğrafyasına güç katacaktır" dedi.
Belediye Başkanı Ümit Öztekin ise Çanakkale Savaşlarına Elmalı'dan da katılan askerlerin olduğunu söyledi. Kesin belirlenen 78 şehidin ve toplamda 250 kişinin kayıp olduğunu vurgulayan Başkan Öztekin, "Çanakkale ruhunu ilelebet yaşatmalıyız" dedi.
Kaymakam Gürbüz Saltaş de Çanakkale Zaferi'nin hiç unutulmaması gereken bir destan olduğunu söyledi. Zaferin zor koşullarda, güçlü dünya devletlerine karşı kazanıldığını ifade eden Kaymakam Saltaş, "Çanakkale Zaferi'ni yaşatan ve ülkemizi bize kazandıran bütün şehitlerimizi saygıyla anıyorum" dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Cemalettin Taşkıran, Çanakkale Savaşları konulu konferans verdi.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!