Elmadağ'da taş ocaklarının çevreye zarar vermeden faaliyet göstermesi için "Çalışma Grubu" oluşturuldu

Güncelleme Tarihi:

Elmadağda taş ocaklarının çevreye zarar vermeden faaliyet göstermesi için Çalışma Grubu oluşturuldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 12:17

Elmadağ'da taş ocaklarının çevreye zarar vermeden faaliyet göstermesi için "Çalışma Grubu" oluşturuldu

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ELMADAĞ, (Ankara) (DHA)- ANKARA'nın Elmadağ İlçesi Hasanoğlan Mahallesi Döşeme Mevkiinde yeni açılacak taş ocaklarının faaliyete başlamaması ve eski ocaklarının çevreye zarar vermeden faaliyetlerini sürdürmeleri için ''Çalışma Grubu'' oluşturuldu.
Hasanoğlan Mahallesi sakinleri, 18 bin nüfuslu mahallenin yanı başında yılın her günü hiç durmadan çevreye rahatsızlık vererek çalıştığını iddia ettikleri taş ocaklarının faaliyetlerinin durdurulması için ''Çalışma Grubu'' kurdu. Hasanoğlan'ın 6 mahalle muhtarlarının yanı sıra oluşacak tozlardan  etkilenebilecek bölgeye yakın Lalabel ve Yeşildere mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve bazı gönüllü vatandaşlardan oluşan ''Çalışma Grubu'' taş ocaklarının faaliyetleri hakkında yol haritası hazırladı.
CAN VE MAL KAYIPLARINA DİKKAT ÇEKİLECEK
Çalışma Grubu adına bilgi veren İnşaat Mühendisi Serdar Dülger, ''İhalesi yapılan ve Döşeme Mevkiinde yeni açılacak taş ocaklar faaliyete geçtiğinde şehir içi yolları kullanacaklar. Bu durumda da mahalle sakinleri oluşacak tozlardan ve olası yaşanacak kazalarda can ve mal güvenlikleri de sıkıntıya girecektir. Çalışma Grubu olarak ilk Elmadağ Belediyesi ile temasa geçeceğiz ve oluşan şartlara göre yasal hakkımızı kullanarak her türlü yerine getirme konusunda siyasi görüş, makam ve mevki ayrımı gözetmeksizin işbirliği içinde olacağız'' dedi.
“ÇEVREYE ZARAR VEREN TAŞ OCAKLARINA KARŞI YASAL GÜCÜMÜZÜ KULLANACAĞIZ”
Bu konuda tüm mahalle sakinlerinden konuya duyarlı olmalarını isteyen Dülger, ''Yapıcı ve sorunun yasal çözümüne odaklı sonuç oluşuncaya kadar davanın peşini bırakmayacaklarını konusunda görüş birliği içinde olduklarını'' söyledi. 
Hasanoğlan'da yeni açılması planlanan taş ocakları ve oluşturulan Çalışma Grubu hakkında bilgi veren Dülger şunları söyledi:
“Bizler sanayinin bir kolu olan taş ocaklarına karşı değiliz. İnsana, canlı ve bitki örtüsüne zarar veren değil, zarar vermeyen işletmelere destek veririz. Eskiden Hasanoğlan Mahallesi'nde 1960 yıllarda açılan taş ve kireç ocakları mahalle sakinlerine iş, aş sağladığı için tozuna dumanına katlanıyordu. Şimdi otomasyona geçtiler 5-10 işçi çalıştırıyorlar. Bu ocaklar 12 ay boyunca 24 saat faaliyet gösteriyor. Bazı taş ocakları zaman içerisinde mahallenin ortasında kaldı. Arkalarında 40 yıllık Kuzey Doğu Yeşil Kuşak Projesi ile dikilen orman sahaları var. Bu orman sahasındaki ağaçlar toz nedeniyle gelişme sağlayamıyor. Mahalle sakinleri olarak, bu işletmeler para kazanacak diye, bunların tozlarını, dumanlarını, sarsıntılarını ve gürültülerini çekmek zorunda mıyız? Taş ocağı kurulacak yer mi yok? Gitsinler canlıya ve doğaya zarar vermeyen yerlerde açsınlar.''
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!