Elektrik dağıtımında olağanüstü önlemler

Güncelleme Tarihi:

Elektrik dağıtımında olağanüstü önlemler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2016 14:45

Elektrik dağıtımında olağanüstü önlemler

Haberin Devamı

ADANA Valisi Mahmut Demirtaş, elektrik kesintileri ve olağanüstü durumlarda uygulanacak önlemler hakkında Enerji-Sa Toroslar EDAŞ Adana Bölge Müdürü Mehmet Bektaş ile TEİAŞ 18. Bölge Müdürü Yılmaz Eğerci'den bilgi aldı.
Valilikte düzenlenen toplantıda konuşan Vali Demirtaş, elektrik dağıtımı konusunda oluşan sorunlar ve kesintiler ile olağanüstü durumlara karşı alınan tedbirlerin 'titizlikle' uygulanmasını istedi. Demirtaş, vatandaşlara verilen hizmetlerde tüm kamu kurum ve kuruluşlarının hassasiyet göstermesi gerektiğini belirtti.
MÜDÜRLER SUNUM YAPTI
Toplantıda Enerji-Sa Toroslar EDAŞ Adana Bölge Müdürü Mehmet Bektaş ile TEİAŞ 18. Bölge Müdürü Yılmaz Eğerci ve yöneticiler sunum yaptı. Sunumda, muhtemel aksaklıklara karşı alınan önlemler şöyle sıralandı:
"İlimizde kriz masası oluşturulmuş olup, 24 saat çalışma esasına göre çalışılacaktır. Kritik öneme haiz Valilik, Emniyet Müdürlüğü, Adliye, Kaymakamlık, Telekom, Havaalanı, Mit, hastaneler gibi kurumları besleyen ana dağıtım merkezlerinde sürekli nöbetçi personel bulundurulacaktır. Malzeme ihtiyacına karşı alınan tedbirlere rağmen ekstra ihtiyaç hasıl olması durumunda stoklarından yararlanmak için gerekli koordinasyon sağlanmıştır.
PERSONEL SAYISI ARTTIRILDI
Sunumda olası sabotaj durumlarına karşı ek önlemler alındığı vurgulanarak şunlar kaydedildi: "Kritik kurumları enerjilendiren dağıtım ve trafo merkezlerimizde, nöbetçi görevlendirilen personelimiz, üçüncü şahıslarca sabotaj olması halinde emniyet birimlerimize gerekli bilgilendirme yapılacaktır. Tüm izinler kaldırılmış olup ilave mesai planlanarak, çalışan ekip sayısı yüzde 60 oranında artırılmıştır. Bir vardiyada toplamda 70 personel ile çalışılırken 110 personelle çalışılacaktır."
PLANLI KESİNTİLER İPTAL EDİLDİ
Ayrıca tüm planlı kesintiler ve alt yapı çalışmalarının iptal edildiği, 15 Ağustos tarihine kadar hiç bir planlı kesinti yapılmayacağı ifade edilerek şu bilgiler verildi: "Oluşabilecek herhangi bir siber saldırıya karşı internet sitelerimiz ve mobil uygulamalar için yedek serverlar hazır hale getirilmiş, gerektiğinde devreye alınacaktır. Bakım ekipleri 13-14 Ağustos tarihlerinde arızaya takviye edilmişlerdir. Olabilecek olağanüstü kesinti durumlarında farklı dağıtım merkezlerimizden enerji arzı yapmak için alternatif planlar oluşturulmuştur."

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!