Elçilik yakınına bar yasağı

Güncelleme Tarihi:

Elçilik yakınına bar yasağı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ Bakanlığı'nın hazırladığı ve dün Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren ‘Açılması İzne Bağlı Yerlere Uygulanacak İşlemler Hakkında Yönetmelik’le, içkili işyerlerine yeni düzenlemeler getirildi.

Daha önce belediye teşkilatı bulunmayan yerlerle, cami ve eğitim kurumlarının 200 metre uzağında içkili lokanta, bar, gazino açılabiliyordu. Yeni düzenlemeye göre, buna ek olarak yabancı elçilik ve konsolosluklara ait bina ve tesisler, silah fabrika ve imalathaneleri, patlayıcı, parlayıcı ve yanıcı gibi tehlikeli maddeler üretilen, satılan, kullanılan ve depolanan yerlerle, gaz dolum tesisleri yakınında ve otobüs terminallerinde içkili işyeri açılamayacak.

Yeni yönetmeliğe göre, turizmin yoğun olduğu bölgelerde müşterilerine deniz, hava ve kara taşıma araçları ile hizmet veren yerlerin açılmasına ise mahallin en büyük mülki amiri izin verebilecek. İçkili işyeri açmak isteyen kişinin 21 yaşını bitirmiş olması ve izninin daha önce iki kez iptal edilmemiş olma şartı aranacak. Banyo, hamam, sauna, masaj salonu gibi işyerleri için yine 21, içkisiz dinlenme ve eğlence yerleri açmak için de 18 yaşını bitirme şartı getirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!