Elazığ’da 207 genç çiftçiye destek

Güncelleme Tarihi:

Elazığ’da 207 genç çiftçiye destek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2016 16:43

Elazığ’da 207 genç çiftçiye destek

Haberin Devamı

ELAZIĞ, (DHA)-

ELAZIĞ'da, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, Yurtbaşı Belediye Başkanı Mustafa Ergin, Akmezra Muhtarı ve teknik personelle birlikte genç bir çiftçinin kurduğu serayı ziyaret etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla bakanlığımızca uygulamaya konulan genç çiftçi projelerinin desteklenmesi programında Yurtbaşı Beldesi'nde projeden yararlanmaya hak kazanan genç çiftçilerimizden Çiçek Aydın, 1 adet örtü altı tesisinde sebze yetiştiriciliği projesi ile ilgili toplam 1000 metrekare alanda sera kuruluşunu gerçekleştirmiş ve üretim sezonunda 2 bin 592 adet hıyar fidesi yetiştirerek ürün elde etmiştir. Bakanlığımızca genç çiftçimiz Çiçek Aydın'a 30bin lira hibe desteği ödenmiştir" denildi.

Sera ziyaretinde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Turan Karahan, "Öncelikle bu girişiminden dolayı genç çiftçimizi tebrik ederim. Bu serada bundan sonra yapacağı üretimde bol kazançlar diliyorum. Bakanlık olarak özellikle kırsal bölgeleri kalkındırma, gençlerin ve bayanların üretime katkıda bulunması, ülkemizin tarımına, hayvancılığına, ekonomisine daha fazla katkıda bulunması için bakanlık olarak uyguladığımız, bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz 30 bin lira hibe destekli genç çiftçi projesi kapsamında Elazığ'da 207 genç üreticimizi destekledik" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!