Elazığ’da İhtiyaç Sahiplerinin Ücretsiz Yararlanabileceği Mağaza Açıldı

Güncelleme Tarihi:

Elazığ’da İhtiyaç Sahiplerinin Ücretsiz Yararlanabileceği Mağaza Açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 17:08

ELAZIĞ'DA İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN ÜCRETSİZ MAĞAZA AÇILDI

Genel merkezi Elazığ’da bulunan Kan Arıyorum Yardımlaşma ve Eğitim Derneği (KAYED), ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz yararlanabileceği bir mağaza açtı.
Elazığ KAYED Şubesi içinde düzenlenen mağazanın açılışına, Elazığ AK Parti milletvekili Metin Bulut, Elazığ Belediye Başkanı Yardımcısı Masar Ayaz, Akçakiraz Belediye Başkanı Sebahaddin Kaya, KAYED Genel Başkanı Murat Özekinci, Eğitim Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, KAYED kadın kolları ve KAYED üyeleri katıldı.
Derneğin marka projelerinden birine daha imza attıklarını ifade eden KAYED Genel Başkanı Murat Özekinci, dernek çalışmalarını geliştirerek devam edeceklerini söyledi. KAYED olarak dernek faaliyetlerinden bahseden Murat Özekinci, “Derneğimiz 2012 yılında kan hizmetleri birimindeki amacımız hasta ve hasta yakınlarına yardımcı olup aradıkları kan bağışını en kısa sürede hastaya ulaştırmaktır. Bu konuda başarılı olduk. Hasta ve hasta yakınlarına yardımcı olması konusunda Elazığ’da sorun kalmadı. Akabinde dernek bünyemizde sosyal projeler birimini kurduk. Derneğimizin bünyesinde sosyal projeler birimiyle Elazığ’da çevre illerde, ilçelerde projeler gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıllarda birçok projemizi bitirdik. Aynı şekilde eğitim hizmetleri birimi KAYED akademi adı altındaki birim ile bu yıl Milli Eğitim Bakanlığıyla protokol yaparak açtığımız kurslarda bakanlık onaylı sertifikalar vereceğiz. Son olarak da KAYED mağaza projemizi gerçekleştirdik” dedi.
“İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE RANDEVU VERİLECEK”
Açılan mağazada amacın ihtiyaç sahibi ailelere hizmet olduğunu vurgulayan Özekinci, “Ailelerin ihtiyaçlarını elit bir mekanda, en iyi şartlarda ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalar yapacağız. Amacımız ihtiyaç sahibi aile geldiği zaman kendisini bir alış veriş ortamında hissedeceği, çocuğu ile birlikte geldiği zaman bir mağaza da alış veriş yaptığını hissedebileceği bir ortam hazırladık. KAYED mağazada çalışma prensibimiz ailelere randevular verilecek, randevu verilen aile randevu saatinde gelip sadece dernek görevlisi ile muhatap olup ihtiyaçları ölçüsünde ihtiyaçlarını alıp çıkacaklar. Ayrıca KAYED mağazaya yapılan bağışların haricinde ise diğer illerdeki gerek İstanbul gerekse büyükşehirlerdeki tekstil fabrikaları ile iletişime geçip sirkülasyonu bu şekilde planlamayı düşünüyoruz” diye konuştu.
“PAYLAŞTIKÇA MUTLU OLAN BİR TOPLUMUZ”
Sosyal millet olmanın sosyal devlet olmak kadar önemli olduğunu söyleyen AK Parti milletvekili Metin Bulut ise, “Biz sosyal devletiz aynı zamanda sosyal bir milletiz. Sosyal bir millet olmak en az sosyal bir devlet olmak kadar önemli bir şeydir. Sosyal devlette toplumun bütün ihtiyaçları sadece devlet tarafından karşılanır. Ancak güçlü bir devlet toplumun diğer ihtiyaçlarını giderebilir ama millet sosyal olursa devlet sosyal olmadığı takdirde dahi kendi vatandaşını kendi yurttaşını hiç kimseye muhtaç etmez. İşte bunun en güzel örneklerinden bir tanesini yaşıyoruz. Bizler yardımlaşmanın, dayanışmanın çok önemli olduğunu inanan ve bunun ibadet olduğuna inanan bir toplumuz, bir kuşağız. Batı belki tükettikçe mutlu oluyor ama bizler paylaştıkça mutlu olan bir toplumuz. KAYED’de bu boşluğu doldurabilme adına çok güzel bir mağaza açmış. Bu mağaza maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımız çocuğuna veya kendi gencine, kendisine giysi alamayacak ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimiz randevu sistemiyle gelip buradan ihtiyaçlarını giderebilecekler” diye konuştu.
“RANDEVU SİSTEMİ OLAN ÇOK İYİ BİR PROJE”
KAYED çalışmalarından ve mağaza açılışında bulunmaktan son derece mutlu olduğunu aktaran Elazığ Belediye Başkanı Yardımcısı Masar Ayaz, “Başkanımızdan ön bir bilgi aldık. Kan bağışında 3 bin kişilik gönüllü listesine ulaşılmış. Tabii insanın başına her hangi bir kaza gelmediği zaman bir hastalıkla yüz yüze kalmadığı sürece bunun değerini bilemez. Fakat başına herhangi bir olay geldiği zaman kanın ne kadar önemli olduğunu değerli olduğunu daha iyi anlıyor. Hepimizin başına beklemediğimiz olaylar gelebilir. Bu anlamda kendileri gönüllü kişilere anında ulaşarak taze kan vererek insanların hayatını kurtarmak noktasında büyük bir gayretleri vardı. Kendilerini bu konuda tebrik ediyorum. Yardım amaçlı yaptıkları mağaza çok iyi bir proje. Ayrıca yardımcı olacaklara yardımcı olanlar randevu sistemiyle kendilerini rencide etmeden yardım alabilmeleri çok güzel. Bizde Elazığ belediyesi olarak üzerimize düşen yardımları yapmaya hazırız” dedi.
KAYED BAŞARILI BİR SİVİL TOPLUM KURULUŞUMUZ
Eğitim Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi ise, “Bugün çok başarılı olan sivil toplum kuruluşumuz KAYED’imizin mağaza açılışı için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu mağazamızın KAYED’in yaptığı çok başarılı çalışmaların diğer bir boyutudur. Bu çalışmanın hayırlı olmasını diliyoruz. Ben buraya destek verecek olan tüm hayır kuruluşlarına ve bağışta bulunan, bulunacak olan vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından KAYED mağaza açılışı için kurdele kesimi sonrasında katılımcılar mağazayı gezdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!