Elazığ’da Çocuklara Aşı Yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Elazığ’da Çocuklara Aşı Yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2015 15:39

ELAZIĞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN AVRUPA AŞI HAFTASI KAPSAMINDA ÇOCUKLARA DAMLA VE AŞI YAPILDI.

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Avrupa Aşı Haftası kapsamında çocuklara damla ve aşı yapıldı.
Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 10. Avrupa Aşı Haftası kapsamında Ana Çocuk Sağlığı Aile Planlama Birimi ve Gençlik Danışma Merkezi’nde aşı kampanyası başlatıldı. Kampanyanın açılış programına Vali Yardımcısı Mesut Gençtürk, Halk Sağlığı Müdür Vekili Rana Betül Atılgan, Bulaşıcı Hastalıklar Komitesi Bölge Sağlığı Şube Başkanı Muhsin Özyaşar ile aileler katıldı.
20-25 Nisan Aşı Haftası nedeniyle bir araya geldiklerini belirten Vali Yardımcısı Mesut Gençtürk, "Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Birliği Komitesi tarafından düzenlenen 10. Aşı Haftası, 2005 yılından beri uygulanıyor. Biz bundan önceki dokuzuna iştirak ettik. Bugün 10’uncusuna yine iştirak ediyoruz. Burada tabi birkaç tane temel neden var. Bu aşı haftasının yapılmasıyla alakalı olarak bir defa farkındalığı arttırmayı hedefliyoruz. Ebeveynlerin farkındalığını, personelimizin farkındalığını, yine onun dışında 5 yaş altı çocuklarda aşılama yeterliliğini tamamlamak ve aşı noktasına, aşıya ulaşamayan gruplara da aşılama sağlamak. Tabi bugün çocuk felci aşısı uygulaması yapılacak yere bu aşı haftasında kızamıkta yapılıyor. Bizim ülkemizde çocuk felci en son 1998’de görülmüş. Kızamıkta 2007 yılında görülmüş. Esasında bizim ülkemizde sorun ve sıkıntı değil ama Suriye ve Irak’tan olan uzun sınır ilişkilerimizden dolayı, tabii son dönemde Suriyelilerin gelmesiyle beraber Dünya’da olan bir olgudur. Biz bu aşı haftası nedeniyle tüm Elazığ’a duyuruyoruz. Eksik aşılaması olan çocuklarınız varsa onları bekliyoruz" diye konuştu.
Halk Sağlığı Müdür Vekili Rana Betül Atılgan ise, "Özellikle Suriye ve Irak’tan gelen vatandaşlar sebebiyle bu yıl ki aşı haftasında bize ulaşamayan kesimlere özellikle personelimizi göndererek kızamık aşısı, çocuk felci aşısı ve paliyo aşısı yapmayı hedefliyoruz. Bu haftada daha önceden de bildiğiniz gibi geçmiş yıllardan çiçek hastalığı gibi büyük salgınlar ölümlere sebep oluyordu. Fakat artık Dünya’da çiçek hastalığı pek görülmemektedir" diye konuştu.
Daha sonra Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli tarafından çocuklara damla ve aşı uygulaması yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!