El emeği göz nuru eserler görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

El emeği göz nuru eserler görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 18:38

El emeği göz nuru eserler görücüye çıktı

Haberin Devamı

BORNOVA Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (BORHEM) 2016-2017 eğitim- öğretim döneminde açılan kursların yıl sonu sergisi yapıldı.

Bornova Meydanı'nda düzenlenen serginin açılış kurdelesini Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, Bornova Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ercan Arık, Bornova İlçe Sağlık Müdürü Tevfik Oğuz, Karşıyaka Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ebru Yücel, Kurum Müdür Yardımcıları ve kurs öğretmenleri birlikte kesti. Sergideki standları tek tek gezerek bilgi alan, ebru standında Ebru yapan Kaymakam Gündoğan, başarılı çalışmalarıyla sebebiyle BORHEM yöneticilerini ve kursiyerleri tebrik ederek “Günümüzde birçok birey hızla gelişen teknolojiye; kültürel, sosyal, siyasal, bilimsel alanda değişen bilgilere ayak uydurabilmek için kendini geliştirmeye çalışmaktadır. Birey öncelikle ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitede örgün eğitim kurumlarında; buna ek olarak da halk eğitim merkezi gibi kurumlarda kendini geliştirmek ve çağa uyum sağlamak için eğitim alabiliyor. Halk eğitimi merkezlerimiz çok değişik kollarda açtığı kurslarla halkızın büyük ilgisini çekmektedir. Bornova Halk Eğitimi Merkezi’nin güzel İzmirimizin en başarılı halk eğitim merkezleri arasında yer almasında da ayrıca övüç duyuyoruz" dedi.

SERGİYİ GEZENLER KURSİYER OLMAK İSTEDİ

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Zeki Başyemenici de sergiyi gezerek “Bornova Halk Eğitimi Merkezi’nin bu başarılı çalışmasını Ankara’da slayt olarak gösterip Türkiye’ye örnek bir merkez olarak tanıtacağız" dedi. 44 stantta resim, yağlı boya, karakalem, üç boyutlu rölyef, çini işlemeciliği, kabak oymacılığı, ahşap boyama, mefruşat, makine nakışları, giyim, telkari, telkırma, ev tekstili, Trabzon hasır örme, Quiyling, cam mozaik, ebru, tezhip, minyatür, hat sanatı ile birlikte engellilere yönelik açılan kursların ürünleri halkın beğenisine sunuldu. Beğeniye sunulan ürünler kısa sürede satıldı. 3 yıldır Bornova Meydanda düzenlenen sergiyi ziyaret edenler, her sene çıtanın yükseldiğinin farkına vardıklarını belirtirlerken, kursiyerlerin yaptığı el emeği göz nuru eserleri de çok beğendiklerini söylediler. Bornovalılardan tam not alan sergi, bu alana ilgi duyanlar için de bir fırsat oldu. Kursiyerlerin yaptıkları ürünleri gördükçe, gelecek dönem için kursiyer olmak istediklerini bildirenler bir anca önce kurslara kayıtlarını yaptırmak istedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!