EKÜY sistemine zeytin de girdi

Güncelleme Tarihi:

EKÜY sistemine zeytin de girdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2012 13:20

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Manisa ve ilçelerindeki üzüm bağlarında uyguladığı ‘Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi’nin (EKÜY) kapsamını genişletti, zeytin alanlarını da dahil etti. Üzümde olduğu gibi zeytinde de ilk uygulama, Akhisar’dan başlayacak.
Bu kapsamda zeytinciliğin başkenti olarak kabul edilen Akhisar’da ilk toplantı yapıldı. Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ndeki toplantınım ilk bölümünde, Akhisar ile Akselendi, Beyoba beldeleri ve Sazoba köyü sınırları içindeki bağ alanlarında uygulanan EKÜY Projesi’nin değerlendirilmesi yapıldı. Projenin uygulandığı bağ alanlarının ve üretici sayısının arttırılması için yapılması gereken girişimler tartışıldı. Toplantının ikinci bölümünde ise Türkiye’deki zeytin alanlarında ilk defa uygulanacak olan EKÜY Projesi’nin Akhisar’da başlatılması ile ilgili olarak bilgi alışverişinde bulunuldu.
İlk uygulama Akhisar’da
Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek, EKÜY Projesi’nin ilçede 2 yıldır 20 üreticinin katılımıyla bağ alanlarında başarı ile yürütüldüğünü anlattı. Şenyürek, “Bu yıl da Akselendi, Beyoba beldeleri ile Sazoba köyündeki tüm bağ alanlarında proje uygulamayı hedefliyoruz” dedi.
EKÜY Projesi’nin Türkiye’deki zeytin alanları içinde ilk defa Akhisar’da uygulamayı amaçladıklarını dile getiren Şenyürek, “EKÜY Projesi, köy ve beldelerde görevli 15 ziraat mühendisinin sorumluluğunda her birimden en az 10 üretici belirlenerek uygulamaya konulacak. EKÜY Projesi’nin temel hedefleri, yenilenebilir doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlamak, insanı, çevreyi ve doğal hayatı korumak, tarımsal üretimi ve verimliliği arttırmak. Proje, zeytinin başkenti Akhisar’ın önemini bir kat daha arttıracak” dedi. ? Haldun AKYÜZ / AKHİSAR, (DHA)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!