Ekrem Dumanlı ve Gökçe Fırat'ın bu fotoğrafı Twitter'ı karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Ekrem Dumanlı ve Gökçe Fıratın bu fotoğrafı Twitterı karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2015 15:48

Emniyet'e yönelik operasyonlarda gözaltına alınıp tutuklanan polislerin yakınlarının kurduğu Günün Mağdurları Derneği, 13 Temmuz'da tutuklu polislerin ailelerine iftar verdi. İftara gazeteciler de katıldı. Ancak iftar masasında yan yana iki ismi gösteren fotoğraf, sosyal medyada büyük tartışmalara yol açtı.

Haberin Devamı

İftara Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu TV Ana Haber sunucusu Kemal Gülen ve Samanyolu Haber Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın eşi Şule Karaca, gazeteci Mehmet Baransu'nun eşi Nesibe Baransu, gazeteciler, yazarlar ve Ulusal Parti Genel Başkanı ve Türk Solu Gazetesi Başyazarı Gökçe Fırat katıldı.

Gecede Ekrem Dumanlı, Gökçe Fırat, tutuklu polis şefi Osman Özgür Açıkgöz'ün eşi Özlem Açıkgöz ve Gazeteci Mehmet Baransu'nun eşi Nesibe Baransu birer konuşma yaptı.

Salonu dolduranlara en uzak, en yabancı şahsın kendisi olduğunu belirterek sözlerine başlayan Gökçe Fırat, son yıllarda yaşanan sürecin bugüne kadar yan yana gelmeyeceği düşünülen pek çok kesimi bir araya getirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

2005 yılında Ergenekon operasyonları başladığı zaman askerler için yaşadığı üzüntünün aynısını tutuklanan polisler için hissettiğini söyleyen Fırat, "Bu millet olarak askerdir, sivildir, sağcıdır, solcudur, laiktir, antilaiktir çatışmasını bir kenara bırakıp, adalette, hukukta, demokraside, bizi bir arada tutan bu değerlerde birleşmemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

CUMHURBAŞKANI'NA HAKARET İDDİASIYLA GÖZALTINA ALINIP TUTUKLANMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Gökçe Fırat, tutuklanmış ve yaklaşık bir ay cezaevinde kalmıştı.

DUMANLI VE FIRAT'A SOSYAL MEDYADAN TEPKİ

İftara katılan isimlerden Ekrem Dumanlı ile Türk Solu dergisi başyazarı Gökçe Fırat'ın aynı masada yan yana oturması sosyal medyada da en çok konuşulan konulardan biri oldu. Türk Solu dergisinin özellikle cemaati çok sert eleştiren kapaklarını anımsatan Twitter kullanıcıları, hem Gökçe Fırat’a hem de Ekrem Dumanlı’ya tepki gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!