Ekonomide 'kurumsallaşma' tartışıldı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomide kurumsallaşma tartışıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 11:30

Ekonomide 'kurumsallaşma' tartışıldı

Haberin Devamı

MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile QNB Finansbank ve Türkiye İç Denetim Enstitüsü İşbirliği’nde 'kurumsallaşma' konulu toplantı düzenlendi.
KOBİ’lerin iç dinamiklerinin ele alındığı toplantıda MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, QNB Finansbank Genel Müdür Yardımcısı Onur Özkan ile İç Denetim Enstitüsü Başkan Yardımcısı Bülent Yurdalan konuştu.
MTSO Başkanı Aşut, Mersin ekonomisi hakkında bilgi verirken, ildeki KOBİ’lerin ağırlıklı olarak aile işletmelerinden oluştuğunu söyledi. Aşut "Biz bir dış ticaret kentiyiz. Bu nedenle kendimizi sürekli yenilemek ve kalitemizi ön planda tutmak durumundayız. Bu özelliğimiz kentimizde faaliyet gösteren işletmelerimizi bir çok konuda öne çıkarıyor" dedi.
QNB Finansbank Genel Müdür Yardımcısı Onur Özkan da son dönemlerde yaşanan ekonomik dalgalanmalara değindi. Mevcut durumda risklerin arttığına dikkat çeken Özkan, "Piyasada dalgalanmalar yaşıyoruz. Böyle günlerde 'nasıl daha güçlü oluruz, nasıl yatırım yapabiliriz' diye bakmalıyız" ifadesini kullandı.  Dolar-TL dalgalanmalarının KOBİ’leri kaygılandırdığını dile getiren Özkan şunları söyledi:
"Deniz dalgalı ama usta kaptanlığın ortaya çıktığı, uzmanlığa ihtiyaç olan dönemler de böyle dönemler. Riskler doğru değerlendirilmeli, önlem alınmalı ama ekonomi içinde olmak, ticaretten kopmamak da önemli. Bu dönemlerde bankaların uzmanlıklarından daha çok yararlanın. İhtiyaçlarınızı birlikte düşünüp birlikte yol haritası oluşturalım. Böylece biraz dalgalanma olsa da rahat atlatabilirsiniz."
Toplantıda ayrıca MTSO ile QNB Finansbank arasında özel bir faiz oranıyla kredi kullandırılması konusunda protokol imzalandı.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!