Yeniden yapılandırma yasası onaylandı

Güncelleme Tarihi:

Yeniden yapılandırma yasası onaylandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 23:16

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan vergi ve prim borçların yeniden yapılandırılması, Emlak Bankası’nın tasfiyeden çıkarılmasına ilişkin yasayı onayladı.

Haberin Devamı

Maliye ile Gümrük bakanlıkları, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), il özel idareleri, belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerinin alacakları yeniden yapılandıran kanun teklifi, Meclis’te mayıs ayı ortasında kabul edilmişti.

“Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda ve KHK’larda Değişiklik Yapan Kanun”, daha önceki yapılandırma kapsamında başvuru yapamamış borçlulara yeni bir imkan tanırken, önceki yapılandırmadan yararlanan ve taksit ödemeleri devam edenlerin yapılandırılan borçları kapsam dışında tutuluyor.

Kanunla, 31 Mart 2017 dikkate alınarak vergiler, gümrük vergileri, vergi cezaları, bazı idari para cezaları, sigorta primleri, topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi ile bu alacaklara ilişkin her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz, gecikme cezası gibi feri alacaklar yapılandırma kapsamına alınıyor. Ayrıca belediyelerin su, atık su ve katı atık gibi alacakları da kapsama dahil ediliyor.

Haberin Devamı

YENİDEN EMLAK BANKASI

Kanunda tasfiyeye giren “Tasfiye Halinde Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketi”, “Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketi” adı altında ilgili mevzuatın gerektirdiği izinlerin alınmasının ardından, bankacılık faaliyetlerinde bulunmak üzere, bu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla, tasfiye halinden çıkartılıyor. Kanunla 1997 model ve daha eski taşıtların hurdaya ayrılarak tescil kaydının silinmesi durumunda, ödenmemiş motorlu taşıtlar vergisiyle bu vergiye ilişkin gecikme zammı, faizi, vergi cezaları ve 31 Aralık 2016’ya kadar tescil plakasına kesilen para cezalarından vazgeçilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!