SGK şubelerinde borçlanma kuyruğu

Güncelleme Tarihi:

SGK şubelerinde borçlanma kuyruğu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2022 07:00

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı EYT müjdesinin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) şubeleri eksik prim günlerini yılbaşında gelecek zamdan önce borçlanmak isteyenlerin akınına uğradı.

Haberin Devamı

SGK şubeleri önünde metrelerce kuyruk oluştu. Kalabalığın artmasıyla birlikte Bağcılar Belediyesi Zabıta ekipleri güvenlik önlemi aldı. Sırada bekleyenleri de sıcak çorba ve çay servisi yapıldı.

ANA-OĞUL KUYRUKTA

Gün sayımı yaptırmak için gelen Sahra Demir, “Sigorta gün sayımı yaptırmak için geldik. EYT düzenlemesi ilaç gibi geldi. Uzun zamandır bekliyorduk. Yanımda oğlum var o da askerlik borçlanması için geldi. Anne oğul beraber emeklilik sırasındayız” dedi.

SGK şubelerinde borçlanma kuyruğu

Askerlik borçlanması için bekleyen Mehmet Altınbaş (50) ise, “4 saattir kuyruktayım. Herkes gelmiş. Sırada akrabalarım, tanıdıklarım da var.  Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederim. Burada beklediğim 4 saat önemli değil. Yıllardır bekliyordum. Dört saat de ne ki” diye konuştu.

Haberin Devamı

HEYECANLA BEKLİYORUM

Eşi için gün sayımı gelen Sedat Engin, ”42 yaşındayım. 1998 yılında sigorta girişim yapılmıştı. Yaşa takılıyordum. Yeni düzenlemeyle birlikte emekli olmak için tüm işlemleri hallettim. Saat 10.00’dan beri kuyruktayız. Bu sefer eşim için geldik umarım onun işini de sorunsuz halledeceğiz” dedi. Doğum borçlanması ödemek için sıra bekleyen Mine Ak (41) ise, ”İki saat oldu geleli. Bu düzenlemeyi uzun süredir bekliyoruz. Çok mutluyum. Sanırım işlemleri e-Devlet’ten de yapılabiliyor ama ya sistem kitleniyor ya ben beceremiyorum.  Önümde az insan kaldı. Sıranın bana gelmesini heyecanla bekliyorum” diye konuştu.

SGK: YASA HENÜZ YOK BİZE BAŞVURMAYIN

Sosyal Güvenlik Kurumu ise yaptığı açıklamada çok sayıda vatandaşın e-Devlet veya doğrudan başvuru yolu ile kurumdan aylık talebinde bulunduğunu belirtti. Açıklamada şöyle denildi: “Kanun yürürlüğe girmeden yapılan bu taleplere istinaden Kurumumuzca aylık bağlama işlemi yapılması yasal olarak mümkün değildir. İlgili düzenleme yürürlüğe girdikten sonra Kurumumuzdan aylık talebinde bulunulması halinde aylık bağlama işlemleri en kısa sürede sonuçlandırılacaktır. Ayrıca yazılı ve görsel medyada kendisini uzman olarak tanımlayan kişilerin açıklamalarına itibar edilmemesi, sadece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamalara göre hareket edilmesi sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlayacaktır.”

Haberin Devamı

SGK şubelerinde borçlanma kuyruğu

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!