Sebze fiyatları düÅŸüyor

Güncelleme Tarihi:

Sebze fiyatları düşüyor
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 18, 2001 12:30

Türkiye'nin örtü altı sebze üretiminin yarısını gerçekleştiren Antalya'da, sera döneminin sona ermesi ve yayla ürününün pazara girmesiyle fiyatlar düşmeye başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali Müdürü Hasan Şimşek, bu haftadan itibaren yaş sebze ve meyve fiyatlarında büyük oranlarda düşüşlerin başladığını söyledi.

Toptancı Hali'nde, geçen hafta 340 bin liradan alıcı bulan sera ürünü domates 240 bin liradan, 400 bin liradan satılan ankon cinsi domates de 240 bin liradan işlem buldu.

Bu haftadan itibaren, yayla ürünü domatesin piyasaya bol miktarda gelmesi ve ihracat döneminin sona ermesiyle fiyatların daha da ucuzlayacağı kaydedildi.

Yaz dönemi sebzelerinden taze fasulye fiyatları da yarı yarıya ucuzladı. Yayla ürünü taze fasulyenin fiyatı, geçen haftaya göre 350 bin lira birden düşerek 400 bin liradan, sera ürünü de yarı yarıya ucuzlayarak 250 bin liradan satılıyor.

Geçtiğimiz haftalarda 800 bin liradan satılan kırmızı soğanın fiyatında ise fazla düşüş yaşanmadı. Bu hafta fiyatı 50 bin lira ucuzlayan kırmızı soğan, 750 bin liradan alıcı buldu. Yine geçtiğimiz hafta 170 bin liradan işlem gören kuru soğanın fiyatı aynı kaldı.

Sarımsak fiyatları ise 150 bin lira artış gösterdi. Geçen hafta 600 bin liradan satılan sarımsak, bu hafta 750 bin liradan alıcı buldu.Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!