Önce CEO’yu gözünden tanıdı

Güncelleme Tarihi:

Önce CEO’yu  gözünden tanıdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2017 21:16

1000’in üzerinde uygulama arasından seçilmesi, 3.5 aylık test süresi ve 113 versiyonun ardından Yapı Kredi’nin Göz ID uygulaması kullanıma sunuldu. Londra’daki Finovate Europe’a örnek uygulama olarak davet edilen Yapı Kredi’de CEO Faik Açıkalın, denemeden hiçbir yeni teknoloji kullanıma sunulmuyor. Göz ID’yi de önce Açıkalın test etti.

Haberin Devamı

YAPI Kredi Bankası, finans sektörüne yönelik teknolojik çözüm ve servislerin tanıtıldığı Finovate Europe konferansına örnek uygulama olarak davet edildi. Londra’daki konferansa 80 farklı ülkeden yaklaşık 1500 profesyonel katılırken tanıtılan 71 yeni uygulama ise müşteri bilgisi odaklı hizmetlerin yakın gelecekte küresel finans sektörüne yön vereceğini gösterdi. Fuarın ilk günü sahne alan Yapı Kredi, göz tarama sistemi Göz ID (Eyeprint ID) hizmetiyle deneyimini paylaştı. Yapı Kredi’nin davetiyle gittiğimiz Londra’da Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın ve Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan ile bir araya geldik. Açıkalın, yeniliklerin başarısının insanın kendi ürününü kullanmasıyla ilgili olduğunu vurgulayarak “Bankaya ilk gün geldim, bana kart verdiler şifre tanımlayacağım. Aradım callcenter’ı hesabınızda kaç para var, bilmiyorum dedim. İki, hesabınıza en son yatan para kaç paraydı, bilmiyorum. Telefon açtım Yakup’a, senin hesabında kaç para var dedim, bilmiyorum dedi. Kendin bilmiyorsan müşteriye neden soruyorsun? Ondan sonra düzeltildi. Göz ID’de güvenlik, zaman, kolaylık hepsi var. Göz ID’yi de önce ben denedim, üst yönetimimiz kullandı, sonra çalışanlarımıza yaydık, defalarca yeniledik, binlerce test yapıldı” dedi.

Haberin Devamı

NİSANDA YENİLİKLER

Açıkalın, ayrıca sektördeki yenilikleri yakından takip ettiklerini belirterek, “Türkiye’nin dijital bankası olarak bu alanda ülkemizde hatta Avrupa’da örnek olacak çalışmalara imza attık. Sadece Göz ID değil kullanıma aldığımız diğer yeni teknolojiler de müşterilerimize büyük ölçüde güvenlik, konfor ve büyük zaman tasarrufu sağlıyor. Tüm çabalarımızın temelinde kolaylık yaratma gayreti var” dedi. Yapı Kredi, geçen yılın Finovate Europe’ta göz tarama teknolojisi ile birinci seçilen EyeprintID ile anlaşıp teknolojiyi bankaya uyarlayarak uygulamaya geliştirmişti. Doğan, teknolojinin sunduğu fırsatlardan yararlanarak müşterilerinin hayatlarında katma değer yaratacak ürün ve hizmetler geliştirmeyi hedeflediklerini söyleyerek, Göz ID uygulamasının da bu prensip çerçevesinde gerçekleştiğini vurguladı. Nisanda sektörde büyük yankı yapacak bir dizi yeniliği daha tanıtacaklarını belirten Doğan, şöyle konuştu: “Teknoloji için teknoloji değil, insanlar için teknoloji yaratıyoruz. Türkiye ve Avrupa’da ilk olan bu sistemi örnek uygulama olarak anlatmak için Finovate Europe etkinliğinden davet almak ise bizim için ayrıca çok gurur vericiydi. Üzerinde çalıştığımız diğer projelerle de Avrupa’ya, hatta dünyaya örnek olacak işler çıkarmaya devam etmeyi hedefliyoruz.” Doğan, Yapı Kredi olarak Göz ID’yi bulana kadar 1000’in üzerinde fintech ve startup’ı inceleyip görüşmeler yaptıklarını belirtti.

Haberin Devamı

GÜVENLİK ÖN PLANDA

FINOVATE Europe konferansına katılan Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko da, teknolojik bakımdan Türk finans sektörünün küresel rakiplerinin çok önünde ilerlediğine işaret ederek Göz ID uygulamasının bunun en iyi örneği olduğunu söyledi. Canko, konferansta geçen yıl sigortacılık ve robot asistanlar ön plana çıkarken bu yıl güvenlik ve kimlik doğrulama teknolojilerinin ön plana çıktığını belirterek “Bankaların ve finansal kurumların ana omurgalarına yönelik yenilikçi çözümleri ilk kez görüyoruz“ dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!