Memduh Boydak'tan Cumhurbaşkanı'na hakaret açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Memduh Boydaktan Cumhurbaşkanına hakaret açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2015 15:00

Boydak Holding Üst Yöneticisi (CEO) Memduh Boydak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında başlatılan soruşturmanın, eski bir çalışanın "iftira" içeren şikayetinden kaynaklandığını bildirdi.

Haberin Devamı

Boydak, yaptığı yazılı açıklamada, basın ve sosyal medyada "Cumhurbaşkanı'na hakaret soruşturması" başlığıyla yayımlanan haberlere ilişkin açıklama gereği duyduğunu ifade etti.

MEMDUH BOYDAK'A CUMHURBAŞKANI'NA HAKARETTEN SORUŞTURMA

Haberde şikayette bulunduğu belirtilen şahsın, grup şirketlerinin birinde geçmişte görev yapmış yönetici olduğunu, tüm hak ve alacaklarını alarak yaklaşık iki yıl önce kendi isteğiyle işinden ayrıldığını aktaran Boydak, şunları kaydetti:

"Konu, özü itibarıyla eski bir çalışanın iş yerinden ayrılmasının ardından kurumumuzun etik ilkelerine uymayan birtakım beklentilerinin karşılanmamış olması sebebiyle ve muhtelif haksız çıkarlar sağlamak amacıyla iftiralar içeren, çelişkilerle dolu bir şikayet dilekçesinden ibarettir. Bu tarz bir şikayetle itham edilmem toplumun değerlerine, devlet büyüklerimize ve bilhassa devletin en yüce makamına duyduğum saygı gereği beni derinden üzmüştür.

Haberin Devamı

İftira niteliğindeki bu iddialara karşı her türlü hukuki hakkımın saklı olduğunu kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım." Bir toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği yönündeki şikayet üzerine emniyet müdürlüğüne davet edilen Boydak'ın ifadesi alınmış, cumhuriyet savcılığınca soruşturma başlatılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!