Konyalıdan merhaba

Güncelleme Tarihi:

Konyalıdan merhaba
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2016 19:52

Google’da çalışırken 300 milyon kullanıcıya sahip olan sosyal ağ Orkut’u kuran Konyalı mühendis Orkut Büyükökten, yeni sosyal ağa daha imza attı. ‘Hello’ (Merhaba) adındaki akıllı telefon uygulaması, kullanıcıların tutkularına göre arkadaşlık kurabilmelerini sağlıyor.

Haberin Devamı

KONYALI Orkut Büyükökten, ABD’deki Silikon Vadisi’nin en popüler isimlerinden. Yahoo CEO’su Marissa Mayer’in yakın arkadaşı. Büyükökten’in popüler olmasının en önemli sebebi ise teknoloji devi Google’da çalışırken geliştirdiği ‘Orkut’ adındaki sosyal ağ. Toplamda 300 milyon kullanıcıya ulaşmayı başaran ve birçok ülkede Facebook’u bile geride bırakan Orkut, Google’ın kendi sosyal ağı Google+’ı ön plana çıkarmak istemesiyle 2014 yılında kapandı. Bunun üzerine Büyükökten, Google’dan ayrılarak, yeni bir sosyal ağ için harekete geçti. Yaklaşık 2 yıldan beri ‘Hello’ (merhaba) adındaki yeni sosyal ağ üzerinde çalışan Büyükökten, geçtiğimiz hafta yeni girişimini kullanıcılara sundu. Büyükökten, yeni projesi ‘Hello’ ve gelecekteki planlarını Hürriyet’e anlattı.

Haberin Devamı

BEĞENME DEĞİL SEVGİ

Hello’nun diğer sosyal ağlara göre daha farklı bir mantık üzerine kurulduğunu ifade eden Büyükökten, beğeni üzerine değil, sevgi üzerine kurulduğunu söyledi. Büyükökten, “Diğer sosyal ağlar sadece ilgi alanlarına göre bir deneyim sunuyor. Ancak Hello’da, kullanıcıların ağlarını, tutkularını ve konumlarını bir araya getirerek yepyeni bir deneyim sunuyoruz. Uygulama da kullandığımız filtreler ile kullanıcılar seçtikleri tutku kategorisine göre paylaşımlara göz atabiliyor. Örneğin, köpek seviyorsanız ve bu tutku kategorisini seçip, çevrenizdeki köpek severlerin paylaştıklarını görüntüleyebiliyorsunuz. Bunun kullanıcılara 60 soruluk bir test hazırladık” dedi.

TÜRKİYE’YE YIL SONUNDA

Hello’yu tutkularını paylaşan insanları bir araya getirmek için geliştirdiğini belirten Büyükökten, “Merhaba’, ‘tamam’ kelimesinden sonra en çok kullanılan kelime. Tutkuların paylaşıldığı bir ortamda korku ve nefretin yeri yok. Sosyal ağlar bizi mutsuz, gerçek hayattan kopuk ve yalnız olmamızı sağlıyor gibi görünüyor. Ben inanıyorum ki, teknoloji bizi bölmeyecek, bütünleştirecek. Toplum içinde daha fazla yer almamıza sağlayacak. Hello’yu da bunun üzerine geliştirdim. İnsanlar sosyal ağlarında sevgi bulacak, beğeni değil. Kullanıcılar, çevresinde benzer tutkulara sahip olanları, yeni arkadaşlıkları veya yeni aşkları bulabilecekler” diye konuştu. Hello uygulaması, şu anda ABD, Brezilya, Avustralya, Yeni Zelanda, Kanada, Fransa ve İrlanda’da kullanılabiliyor. Büyükökten’in paylaştığı bilgilere göre yıl sonuna kadar Türkiye’deki kullanıcılara da sunulacak.

Haberin Devamı

BÜYÜKÖKTEN’DEN GİRİŞİMCİLERE TAVSİYE

GOOGLE’da çalışırken zamanının yüzde 30’unu farklı projeler geliştirmeye ayıran Büyükökten girişimcilik konusunda da tecrübeli isimlerden. Genç jenerasyon girişimcilerin geleneksel inovasyonu taşıyacaklarını ifade eden Büyükökten, şunları söyledi: “Yeni bir işe başlamak çok fazla çalışma gerektiriyor. Ancak en önemlisi ise tutku. Girişimciler, gerçek tutkunu olduğunuz projeleri seçmeli. Kendilerine, çalışanlara, müşterilere ve partnerlere karşı dürüst ve gerçek olmalılar. Ortaya yeni çıkan fon şirketleri, girişimciler açısından çok faydalı olamayabiliyor. Bulacakları iyi mentörler, girişimcilerin yolculuklarına daha fazla yardımcı oluyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!