30 CEO başarılarında rol sahibi olan alışkanlıklarını açıkladı

Güncelleme Tarihi:

30 CEO başarılarında rol sahibi olan alışkanlıklarını açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2015 15:49

Zirveye çıkabilmek için her gün doğru şeyleri yapmanız gerekir. Karlı bir iş sahibi olan tüm CEO’lara bakarsanız bazı şeyleri halletmiş birisini görürsünüz. Bu liderlerin hepsinin ortak yanı da tutarlılıktır. Aşağıda 30 CEO’nun hem iş hayatında hem de özel hayatlarında başarılı olmalarında rol oynayan günlük alışkanlıklarını sizlerle paylaştık.

Haberin Devamı

1. HER GÜN YENİ BİR ŞEY DENEYİN
“Her gün, kendi rahat bölgem dışında kalan bir şey yapmaya özen gösteririm. Eğer 2008’de rahat bölgemden çıkmasaydım ve Buenos Aires’e tek yön bilet almasaydım, şu anki ortağım ile tanışamazdım ve Aaron Firestein de BucketFeet de şuanda var olmazdı”

Raaja Nemani, seyahat eden iki kişinin tesadüfen tanışmasıyla kurulan bir ayakkabı markası olan BucketFeet’in kurucu ortağı ve CEO’su. El ile dekore edilmiş tek bir çift ayakkabıyla başladı ve şuan dünyada 100’den fazla ülkede 20.000’den fazla sanatçı ile çalışıyorlar.

2. KÖTÜ GÜNÜNÜZ OLMASIN
“Büyük bir Mike Bloomberg hayranıyım ve onu yakın zamanda Alan Patricof ile bir konferansta konuşma yaparken gördüm. Konuşmanın bir noktasında Alan’a baktı ve şunu söyledi ‘Alan, ben 73 yaşımdayım, hiç bir şeyden tereddüt etmem ve asla kötü bir günüm olmamıştır.’ Bu sözler beynime kazındı. Bir şirket yönetmek gerçekten zor bir iş ve her gün bir öncekinden farklı oluyor fakat o günün kötü bir gün olması sizin seçiminizdir”

Dan Teran, işyeri temizlik, bakım ve yönetim hizmetleri veren ve yakın zamanda San Francisco, New York ve Chicago’da hizmet vermeye başlayan Managed by Q’nun kurucu ortağı ve CEO’su.

Haberin Devamı

3. TRENDLER HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLUN
“Her gün 1 ya da 2 saatimi Twitter’da teknoloji haberlerine ayırıyorum. Başkalarının yaptıklarını takıntı haline getirmek iyi değildir fakat bunlar hakkında bilgi sahibi olmak çok önemlidir”

Michael Bruch, gerçek hayatta arkadaşlıkların ve ortaklıkların olması gerektiği gibi olan yeni sosyal ağ Willow’un kurucusu ve CEO’su.

4. MÜMKÜN OLDUĞUNCA FAZLA TOPLANTI VE BULUŞMAYA KATILIN
“Kiminle tanışacağını ya da alabileceğin tavsiyeleri önceden bilemezsin”

Liat Zakay, kullanıcıların 6000’den fazla markanın 1 milyondan fazla ürününü satın alabildikleri bir görsel arama motoru olan Donde Fashion’un kurucusu ve CEO’su.

5. SÜREKLİ DENEY YAPIN
“Ben her zaman yeni şeyler deniyorum ve çalışma şeklimi değiştiriyorum. 4 kişilik bir ekipten 28 kişilik bir ekibe dönüşünce benim işim de büyük ölçüde değişti ve yeni süreçler ve alışkanlıklar denerken takımı daha mantıklı bir şekilde yönetmemi sağlayacak şeyler öğreniyorum”

Zach Supalla, Kickstarter’da 1,1 milyon dolar ve Seri A yatırımlarda 4,9 Milyon dolar kazanan Particle’ın kurucu ortağı ve CEO’su.

Haberin Devamı

6. BEYNİNİZ YORULDUĞUNDA KÜÇÜK ŞEYLER YAPIN
“Ofisimizde futbol topu, basketbol topu, beysbol topu ve Lego’lar gibi bir çocuğun hayalini kurabileceği her şey mevcut. Bir konuda takılıp kaldığım zaman, toplarla oynayarak ya da Legolardan bir ev yaparak beynimi rahatlatıyorum. Daha sonra çizim tahtasına geri dönüyorum. Ekibimi de aynı şeyi yapmaları konusunda teşvik ediyorum. Her kas gibi beyninde dinlenmeye ihtiyacı vardır”

Dan Hogan sağlık bakım teknolojileri üreten bir firma olan Medalogix’in kurucusu ve CEO’su.

7. ÇOK YUKARILARDA OLAN BİRİSİNE MAİL ATMAKTAN ASLA KORKMAYIN
“İhtiyaçlarınız ve karşılığında verebilecekleriniz konusunda açık olduğunuz sürece çoğu insan sizi anlayışla karşılayacaktır”

Kegan Schouwenburg, bir 3D yazıcı teknolojileri şirketi olan SOLS’unn CEO’su.

Haberin Devamı

8. DAKİKLİK EN BÜYÜK ÖNCELİĞİNİZ OLMALI
“Her gün, istisnasız her randevuma zamanında gitmeye özen gösteririm. İş dünyasında durumun zaten böyle olduğunu düşünebilirsiniz fakat ne kadar çok insanın bu önceliğe sahip olmadığını görseniz şaşırırsınız. Eğer bir lider sürekli geç kalıyorsa, birlikte çalıştığı kişiler ona güvenemeyeceklerini onların zamanına değer vermediğini düşünürler. Eğer her zaman tam vaktinde orada olurlarsa, bunun tam tersi geçerli olur.”

Andy Bailey, 17 eyalette 58 firmaya hizmet veren işyeri koçluk firması Petra’nın kurucusu ve CEO’su.

9. YAPMAYACAĞINIZ BİR ŞEYİ ASLA BAŞKASININ YAPMASINI İSTEMEYİN
“Şirketin problemleri ile uğraşmak ne kadar heyecan verici olsa da yapmanız gereken sıkı günlük işler de vardır. Sizin de paçaları sıvayıp işe girişmeniz ekibiniz için pozitif örnek teşkil edecektir. Bunun çalışanlara nasıl yansıdığını gördüğünüzde siz de şaşıracaksınız.”

Herbert Moore, ücretsiz finansal danışmanlık hizmetleri veren ve insanların para biriktirmelerine yardım eden bir firma olan WiseBanyan’ın kurucu ortağı ve CEO’su.

Haberin Devamı

10. DİĞER BÜYÜK LİDERLERDEN DERS ALABİLMEK İÇİN YOUTUBE’U TAKİP EDİN
“Hayranlık duyduğum diğer liderlerin konuşmalarını ve röportajlarını izlemek için her akşam vakit ayırırım. Youtube üzerinden takip ederek Brian Chesky’den kültür hakkında, Neil Blumenthal’dan marka yönetimi hakkında ve Esther Dyson’dan liderlik hakkında çok şey öğrendim.”

Lydia Gilbert, 14 - 32 beden arasında kadınlar için çevrimiçi kişisel stil hizmetleri veren Dia&Co’nun kurucu ortağı ve CEO’su.

11. EGZERSİZ VE MEDİTASYON YAPIN
“İster spor salonunda çalışın ister kendiniz koşu yapın, her sabah ve her akşam 20’şer dakika transandantal meditasyon yapmak günlük egzersiz için mükemmel bir tamamlayıcıdır. Bu rutine başladıktan sonra zihinsel berraklığımın ve odaklanabilme becerimin çok arttığını gördüm.”

Haberin Devamı

Elliot Tomaeno, geçen yıl içerisinde 4 kişi olan kadrosunu 16 kişiye çıkaran Halkla İlişkiler firması ASTRSK’in kurucusu ve CEO’su.

12. ARABADA KİŞİSEL GELİŞİM KİTAPLARI DİNLEYİN
“Her gün işe gidip gelirken 45 dakikam yolda geçiyor. Bu süre içerisinde müzik ya da radyo dinleyebilirim fakat ben kendini geliştirme ve ticaret kitapları dinlemeyi tercih ediyorum. 2,5 senede kırktan fazla sesli kitap dinledim. Bu kitaplar bana iş yönetimi konusunda ve becerilerimi nasıl geliştirebileceğim konusunda çok şey öğretti. Okumak istesem en az bir ay sürecek bir kitabı birkaç günde dinleyebiliyorum. Çok zaman almasa bile evde iki küçük çocuk olunca okumaya zaman ayırmak pek mümkün olmuyor.”

George Zlatin, ülke çapında hizmet veren bir dijital pazarlama şirketi olan Digital Third Coast’un kurucu ortağı ve Operasyonlar Direktörü.

13. HER GÜNE BULAŞICI BİR POZİTİF TAVIRLA BAŞLAYIN
“Her gün kalktığımda sahip olduğum berekete -- aile, arkadaşlar, işim ve daha fazlası-- şükür ediyorum. İyi olan hiçbir şey kolay elde edilmez. Çok çalışmak ve kararlı olmak her zaman karşılığını verir. Güne güçlü ve pozitif başlamak her gün her şeyin üstesinden gelmenize yardım eder. Pozitif zihniyetin her engeli aşmanıza yardımcı olacağına inanıyorum ve bunu ekibime de söylüyorum. Pozitif olmak ta negatif olmak gibi bulaşıcıdır--en alttaki çürük bir elmanın diğer hepsini sonunda çürütmesi gibi. Pozitif olmayı seçin. Tavırlarınıza ve tavırlarınızın başkalarını nasıl etkilediğine dikkat edin.”

Gary Miliefsky, uluslararası düzeyde 30’dan fazla ortağı olan güvenlik firması SnoopWall’un CEO’su.

14. NEREDE OLURLARSA OLSUNLAR EKİBİNİZDEKİ HERKESE ZAMAN AYIRIN
“Amerika’da kurulduk fakat aynı zamanda Asya’da, Güney Amerika’da ve Avrupa’da da ekiplerimiz ve müşterilerimiz var. Onlarla her gün bağlantı kurmak, onlara değer verdiğinizi hissettirir ve bu açıdan çok önemlidir. Bu çok büyük bir sorumluluktur ve birden fazla iş yapıyormuş gibi hissetmenize neden olur --sabahları Avrupa, Gün içerisinde Amerika ve akşamları Asya ekipleri yoğun oluyor. En nihayetinde gerekli olduğunda müsait olmak ve birebir canlı görüşmeler yapmak çok önemlidir.”

Mike Sands, dünyanın her yerinde binlerce markaya pazarlama teknolojileri hizmetleri veren bir firma olan Signal’in CEO’su.

15. DİREKSİYON BAŞINDA GEÇİRDİĞİNİZ ZAMANI DEĞERLENDİRİN
“Sabahları yapmam gereken önemli telefon görüşmelerini evden işe gelirken arabada geçirdiğim zaman içinde yapıyorum. Yolunuz uzunsa bu biraz yorucu olabiliyor, trafikte takılı kalmaktan bahsetmiyorum bile, telefon görüşmelerini arabada geçirdiğim zamana ayarlamayı çok faydalı buluyorum. Aynı zamanda ofise geldiğimde bazı görüşmeleri yapmış olduğum için diğer işlere daha fazla vakit kalıyor.”

David Goldin, Amerika, Kanada, İngiltere ve Avusturalya’da hizmet veren küçük ölçekli işler için alternatif finans sağlayıcısı şirketi Capify’ın kurucusu ve CEO’su.

16. HER BULUŞMA SANKİ İKİNCİ BULUŞMAYMIŞ GİBİ DAVRANIN
“Bir toplantıdan önce mutlaka belgeleri alın ve okuyun, sadece göz gezdirmeyin. Bu şekilde her toplantı ikinci toplantıymış gibi olur.”

Craig Boundy, Forbes’un en yenilikçi 100 şirket listesine girmeyi başaran Experian North America’nın CEO’su.

17. İÇİNİZDEKİ YOGİYİ BULUN
“Yoga bana hayatımın bir çok alanında yardımcı oldu. Uğraştığım sorunlardan uzaklaşmamı, bir öğrenci olarak zaman geçirmemi ve içinde bulunduğum ana odaklanmamı sağlıyor. Dünyanın herhangi bir yerinde bir stüdyoya gidip anında öz güvenli olabilirim. Kariyerimin başlarındayken, yoga yapmanın insanların başarısına etki edebileceğini duyduğumda ciddiye almazdım. Fakat zamanla öğrendim ki düzenli olarak egzersiz yapmak beni daha iyi bir lider, daha sabırlı bir ebeveyn olmama yardımcı oluyor ve beni zihinsel ve fiziksel olarak formda tutuyor.”

John Swanciger, her ay 20 milyondan fazla ziyaretçisi olan ve her gün binlerce yeni üye kazanan çevrimiçi küçük ölçekli işler topluluğu platformu Manta’nın CEO’su.

18. SİZİN BECERİLERİNİZİ TAMAMLAYAN KİŞİLERLE ÇALIŞIN
“Bir lider olarak her işin nasıl yapılacağını bilebilirsiniz fakat asla her işte en iyisi siz olamazsınız. Akıl hocalarımdan birisi bana güçlü yanlarıma odaklanmamı ve geri kalanı için becerikli kişilerden bir ekip kurmamı söylemişti. ‘Bir elin nesi var iki elin sesi var’ deyimi hayatın birçok alanı için gerçekten doğrudur ve bu deyime sarılmak sizi daha güçlü ve daha sağlıklı birisi yapar.”

Matt Lautz, Aragon Research tarafından yakın zamanda ‘2015’in en iyi satıcısı’ unvanına layık görülen bulut iletişim ve bağlantı merkezi hizmetleri veren Corvisa’nın CEO’su.

19. YATMADAN ÖNCE YÜRÜYÜŞ YAPIN
"Her akşam çocuklar uyuduktan sonra, müzik olmadan yarım saat yürüyüş yapıyorum. Kafamı boşaltmama, bir girişimi yönetmenin verdiği stresi atmama ve önceliklerim hakkında düzgün bir bakış açısı yakalamama yardımcı oluyor. En önemlisi de yürüyüşten sonra bir bebek gibi uyumak. Bunun önemini 15 yıl önce 2. Dünya Savaşının sonunda başkan olmakla uğraşmak zorunda olan Harry Truman’ın bir biyografisini okuduktan sonra fark ettim."

Charlie Silver, ilk evrensel veri modelini geliştiren ve bununla ilgili 9 adet patenti elinde tutan Algebraix Data’nın CEO’su.

20. HAYATINIZDA KURGUYA YER AYIRIN
“Hayal gücünüzü cesaretlendirir, zihninizi dinlendirir ve sizi motive edici taktiklerle ve ilham verici mesajlarla donatır. Zihninizi gerçekliğin darlığından kurtarmaya korkmayın.”

Alicia Navarro, 20.000’den fazla firma ile çalışan ve dünyanın her yerinde 1,5 milyondan fazla siteye hizmet vererek ayda 300 milyon tıklama alan içerik hazırlama platformu Skimlinks’in CEO’su.

21. BESLENMEYE VE MİNNETTARLIĞA ODAKLANIN
“Kendim bildim bileli içinde sağlıklı yağlar ve birçok sebze içeren protein karşımı ve duble espresso ile kahvaltı yapıyorum. Bu karışımı içerken o sabah minnettarlık duyduğum 3 şeyi kafamdan geçiriyorum. Hayatımda önemli olan şeyleri düşünmek süs lahanası ve pancar suyunu içmeye çok yardımcı oluyor.”

Michael McDevitt, sağlıklı yemekleri doğaya dost ambalajlarda servis etmeyi odaklanmış, yemek teslimatı yapan bir e-ticaret sitesi olan Terra's Kitchen’ın CEO’su.

22. İŞİNİZİ YATAK ODANIZA SOKMAYIN
"Yatak odanız mabediniz olmalı. TV elektronik cihazlar ve işiniz gibi şeyleri dışarıda bırakın. İşten uzak bir atmosfer yaratarak, stres seviyesini azaltabilir ve bunun karşılığında işte geçirdiğiniz zamanı çok daha etkili kullanabilirsiniz. Ve en önemlisi eşiniz bu konuda çok mutlu olur."

Mark Fachler, bitki tabanlı hazır yemek teslimat şirketi olan Veestro’nun kurucusu ve CEO’su.

23. İNSANLARIN GELECEĞİ GÖREBİLMELERİNE YARDIM EDEBİLMEK İÇİN RESİMLER İÇEREN BİR ANLATIM KULLANIN
“Geleceği tanımlarken, gerçekleri ve figürleri kullanamazsınız. Anlatmak istediklerinizi kanıtlamak için öne sürebileceğiniz gerçekler yok. Büyük oranda hayal gücünüzü kullanırsınız. Ve ikna edici bir şekilde izleyiciyi geleceğe götürebilmek için, onların hayal gücünün de önünü açarak gözlerinin önüne farklı bir dünya sermelisiniz. Hepimiz ‘bir resim binlerce söze bedeldir.’ deyişini biliriz. Bu yüzden metaforlar ve analojiler gibi resimler içeren anlatım biçimlerinin beyin ve hayal gücü arasındaki köprüyü oluşturuyor olması bizi şaşırtmamalı.”

Rob-Jan de Jong, Vongolo Consulting’in kurucusu ve Business Traveller’ın okumanız gereken kitaplar listesine gitmeyi başaran Anticipate: The Art of Leading by Looking Ahead’in yazarı.

24. HER GÜN EGZERSİZ YAPIN
"Hayatımın son 12 yılı boyunca, ister ağırlık çalışmak olsun ister koşmak, dini bir şeymiş gibi düzenli olarak egzersiz yaptım ve bunun benim günlük tavırlarım, iş potansiyelim ve hayata bakış açım üzerinde kritik bir rolü oldu."

Hannibal Baldwin, web tabanlı teknolojiler ile misafirperverlik markalarına ve perakendecilere konum bilgisi ve emlak komisyonculuğu hizmetleri sağlayan SiteZeus’un kurucu ortağı ve CEO’su.

25. PANİK YAPMAYIN VE ASLA KAÇMAYIN
“Ekip işin nasıl yürütülmesi gerektiği konusunda liderlerini örnek alırlar. Önemli konularda dengeleri ayarlamaya çalışırken, ekibime aciliyet hissi veririm. Ekibimin günlük olarak uğraştığı işlerden uzak kalmamak için hayal kırıklığına uğramış müşterilerle ve mutsuz çalışanlarla görüşmek için zaman ayırıyorum. Takaslar sayesinde plana göre giden şeylerden asla öğrenemeyeceğim şeyler öğrendim.”

Mike Robinson, Amerika’nın tamamında bilgi teknolojileri ve iletişim ortaklığı hizmetleri veren Broadview Networks’ün CEO’su. Amiral gemisi platformları OfficeSuite, dünya çapında 210.000’den fazla kişi tarafından kullanılıyor.

26. PROFESYONEL HAYATINIZDA 70/30 YAKLAŞIMINI BENİMSEYİN
“Bir konu ile ilgili verilerin sadece yüzde 70’ini görerek verdiğiniz kararlardan rahatsızlık duymamayı öğrenerek iyi bir muhakeme yeteneği geliştirin. Bu yaklaşım, gerçekten önemli olan konulara ağırlık vererek geriye kalanların onlar için ayıracağınız zamana değmediğini anlamanızı sağlayacak. Zamanla daha fazla iyi kararlar vereceksiniz ve daha az güvenli ve risk almaya gönülsüz olanlardan daha başarılı olacaksınız. Aynı zamanda daha fazla şeyler başardığınız için daha rekabetçi de olacaksınız. Yaptığınız her işte doğru %70’lik kısmı hedef alın. Haklı olmak konusunda geçirdiğiniz fazladan zaman hem kişisel hem de profesyonel olarak bazı fırsatları kaçırmanıza neden olacaktır.”

Tom Cotney, firmalara müşterileri ile karlı ilişkiler kurmaları konusunda hizmet veren mobil mesajlaşma uygulaması olan Mblox’ın CEO’su.

27. LİSTE YAPIN
“Her gün yapmam gereken üç şeyin bir listesini yapmak dışında, aynı zamanda şirketin yolunda ilerlediğinden emin olabilmek için her ay ve her hafta yapılması gereken şeylerin listesini de yapıyorum.”

Dr. Lisa Dolev, geçen sene Dünya Kupası’nda kullanılan otomatik, self servis torba tarama teknolojisini geliştiren Qylur’ın kurucusu ve CEO’su.

28. ÇALIŞANLARI SORU SORMAYA TEŞVİK EDİN
“Her gün en az bir çalışanınızın aklına takılan bir konuda size soru sormasına izin verin. Çalışanlar size bir şey sormak istediğinde her hangi bir kısıtlama olmadığını bilmeleri çok önemlidir. Soru & cevap oturumları yaparak firma içindeki herkesin bana soru sormalarını kolaylaştırdım. Genellikle bu oturumlar şirketin nabzını tutmama yardımcı oluyor. Aynı zamanda fikir paylaşımı ve yeni düşünce çeşitleri ya da yeni çözümler bulma konusunda da oldukça faydalı oluyor. Fakat bu fırsatların, birebir görüşmeler, küçük gruplar ya da büyük gruplar, günlük ve resmi görüşmeler gibi her türlü şekilde ortaya çıktığının bilinmesi gerçekten çok önemlidir.”

Jyoti Bansal, geçen 12 ay içerisinde 1600 müşteriden175 milyon dolar kazanç elde eden San Francisco tabanlı AppDynamics’in kurucusu ve CEO’su.

29. HER GÜN EN AZ BİR MÜŞTERİ İLE KONUŞUN
“Şirket hakkında geribildirim almak ve sektörü daha derinden anlayabilmek için muhtemelen en iyi yol budur. Benim şirketim kullanıcıları olmadan bir hiç olur ve müşterilerimden aldığım bilgiler işi nasıl yönettiğimizi ve gelecek planlarımızı şekillendirir.”

Navid Hadzaad, ücretsiz, istek üzerine servis veren dijital kişisel asistanlık firması GoButler’ın kurucusu ve CEO’su.

30. GÜNE TEMİZ BİR GELEN MAİL KUTUSU İLE BAŞLAYIN
“Güne tamamen organize olmuş bir şekilde başlayabilmek için, sabah 6’da kalkıyorum ve gelen mail kutusuna yöneliyorum. Kısa bir not ile cevaplanabilecek ya da her hangi bir ekibe yönlendirilebilecek her şeyi hemen yolumdan kaldırıyorum. Geriye kalanları gün içerisinde vakit ayırarak ya da ilgili toplantılarda hallediyorum. Bu sayede sabah toplantıları sırasında gerçekten odaklanmış olabiliyorum.”

Benjamin Habbel, 15 ülkede çalıştığı farklı hotellerin ayda 50,000’den fazla misafir ile bağlantı kurmalarını sağlayan ve misafirperverlik hizmetleri veren kiralık bir platform olan Voyat’ın kurucusu ve CEO’su.

30 CEO başarılarında rol sahibi olan alışkanlıklarını açıkladı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!