İstanbul Modern'de ilk uluslararası sergi

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Modernde ilk uluslararası sergi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2005 14:47

İstanbul Modern Sanat Müzesi'nin ilk uluslararası etkinliği olan “Çekim Merkezi” adlı sergi, 17 Eylül'de açılacak. Sergiye ilişkin Fındıklı'daki İstanbul Modern'de, müzenin Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, serginin ana sponsoru olan Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) Genel Müdürü Varol Civil ve serginin küratörlüğünü yapan Rosa Martinez'in katıldığı basın toplantısı düzenlendi.

Haberin Devamı

Eczacıbaşı, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin modern ve çağdaş sanat alanındaki birikimini ortaya koymayı amaçlayan İstanbul Modern'in, “Çekim Merkezi” ile ilk uluslararası sergisini açmış olacağını vurguladı.

Müzenin kuruluşunun üzerinden henüz 1 yıl bile geçmeden uluslararası sanat dünyasında tartışılmaz bir yeri bulunan Rosa Martinez'in küratörlüğünde gerçekleştirilen bu serginin, İstanbul Modern'in dünyanın seçkin sanat müzeleri arasında yer alma yolunun ilk adımını oluşturduğunu kaydeden Oya Eczacıbaşı, sözlerini şöyle tamamladı: “İstanbul, bir kent olarak hiç kuşkusuz dünyanın en ilginç çekim merkezlerinden biri. Sanat dünyasındaki küreselleşmeyle birlikte en parlak yeni odak noktasına dönüşen İstanbul'un bir 'kültür başkenti' olmasına katkıda bulunan İstanbul Modern, bu sergiyle Türkiye'de çağdaş sanatın uluslararası çekim merkezi niteliğini kazanıyor.”
  
CİVİL VE MARTİNEZ'İN KONUŞMALARI
  
TEB Genel Müdürü Civil de, serginin ana sponsoru olarak kültür ve sanat alanında destek verdikleri projelere bir yenisini daha eklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Civil, 'Türk Ekonomi Bankası, yeni ve çağdaş yüzüyle bu önemli sergiyi sanatseverlerle buluşturuyor. Bu sayede, toplumsal gelişmişliğin aynası olan kültür ve sanatın geniş kitlelere yayılmasına bir katkımız olursa ne mutlu” dedi.

Serginin İspanyol küratörü Martinez de, bu projeye dahil olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Serginin ana temasına işaret eden Martinez, “Bugün bir belirsizlik, muğlaklık dünyasında yaşıyoruz. Yani çekim merkezlerimiz çok karışık. İşte biz, bu karışık dünyada kendimizi rahat hissedebileceğimiz bir çekim merkezi oluşturmak istedik. Sanat, bu belirsiz dünyada bize yol gösterebilir, hayatımıza anlam katabilir” diye konuştu.

Basın toplantısının ardından sergi, Martinez'in eşliğinde  gezildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!