Gezi öncesi değerlendirme toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Gezi öncesi değerlendirme toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2002 15:11

Başbakan Bülent Ecevit, ABD`ye yapacağı resmi ziyaret öncesinde bazı değerlendirmelerde bulunmak üzere geziye katılacak bakanlar, bazı bürokratlar ve bir grup işadamıyla biraraya geldi.

Haberin Devamı

Başbakanlık Merkez Binası Bakanlar Kurulu Salonu`ndaki toplantı, yaklaşık 1 saat sürdü.
Başbakan Ecevit, toplantının ardından, işadamları ile yapılan toplantıda görüşülen konuları değerlendirmek üzere, kendisine ABD gezisinde eşlik edecek 4 bakanla biraraya geldi.

MADDİ DESTEK İSTEYECEK

Ecevit`in, işadamları ile yapılan toplantıda; ABD`nin, 11 Eylül`deki terörist  saldırılardan sonra Türkiye`nin önemini bir kez daha anladığını, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin Türkiye`nin istediği ölçüde olmadığını, Afganistan`ın yeniden yapılandırılması konusunda Türkiye`nin sağlayacağı katkılardan dolayı ABD`den maddi destek isteyeceğini ve ABD`den, Türkiye`nin 5 milyar dolarlık FMS kredi borcunun silinmesini talep edeceğini ifade ettiği öğrenildi.

Toplantıya katılan işadamları, bugüne kadarki dış geziler öncesinde bu tür toplantıların yapılmadığını belirterek, Başbakan Ecevit ile yaptıkları toplantının, gezi öncesinde çok faydalı olduğunu kaydettiler.

Haberin Devamı

Ecevit`in başkanlık ettiği değerlendirme toplantısına Devlet bakanları Kemal Derviş ve Tunca Toskay, Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan`ın yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Tuncay Özilhan, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan ve Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ile 30`a yakın işadamı katılmıştı.

Toplantıda, Hazine Müsteşarı Faik Öztrak, Dış Ticaret Müsteşarı Kürşad Tüzmen, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Baki İlkin ve Başbakan Ecevit`in Dışişleri Başdanışmanı Erdal Tümer de hazır bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!