Garantisi biziz

Güncelleme Tarihi:

Garantisi biziz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2017 22:48

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İkitelli İstanbul Şehir Hastanesi’nin kredi anlaşması töreninde Almanya’dan gelen ve Türkiye’de yatırım yapan şirketleri ürkütmeyi amaçlayan açıklamaları şiddetle kınarken, “Biz bugüne kadar Türkiye’de faaliyet gösteren Alman firmalarını nasıl güvence altında çalıştırdıysak bundan sonra da aynı şekilde güvence altında çalıştırmaya devam ederiz. Onların garantisi biziz, güvencesi biziz” dedi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, “Alman Ekonomi Bakanı’nın hiçbir mesnede dayanmayan, tamamen dolaylı mesajlarla ülkemize yatırım yapan şirketleri ürkütmeyi, tedirgin etmeyi amaçlayan beyanlarını buradan şiddetle kınıyorum ve bu asla siyasete, siyasette temsil makamında olanlara yakışmaz” dedi. Erdoğan, Almanya kendine çeki düzen vermesi gerektiğini belirterek, Türkiye’yi de asla bu tehditlerle ürkütemeyeceğini vurguladı.

SORUŞTURMA YALAN

Erdoğan, dün İkitelli İstanbul Şehir Hastanesi kredi anlaşması imza töreninde yaptığı konuşmada, Türk milletinin zor zamanlarında yanında olan, kendisine güvenen, destek veren dostlarını hiçbir zaman unutmayacağını belirterek, şöyle konuştu: “Biz ülkemize davet ettiğimiz herkese ‘Gelin birlikte kazanalım’ çağrısı yapıyoruz. Çünkü bizim inayete değil, birlikte çalışmaya, birlikte kazanmaya ihtiyacımız var. Biz böylesine iyi niyetle muhataplarımıza yaklaşırken, bazılarının ticaretle siyaseti birbirine karıştırmakta ısrar ettiklerini görüyoruz.”

Haberin Devamı

Erdoğan, terör ve teröre bulaşanlarla siyasetin birbirine karıştırılmamasını isteyerek, şunları söyledi: “Ben, Milli İstihbarat Teşkilatımı, İçişleri Bakanımı aradım ve kendilerine sordum; ‘Şu ana kadar Alman şirketleriyle ilgili başlattığınız herhangi bir soruşturma, araştırma var mı? Dün arkadaşlarımdan aldığım cevap şudur; Hiçbir Alman şirketiyle ilgili başlatmış olduğumuz bir soruşturma, araştırma yoktur, hepsi yalandır. Buradan Alman dostlarıma, tüm dünyaya şunu hatırlatmak istiyorum: Türkiye’yi karalamaya gücünüz yetmez. Bu tür şeylerle de bizi korkutmaya gücünüz hiç yetmez. Biz bugüne kadar Türkiye’de faaliyet gösteren Alman firmalarını nasıl güvence altında çalıştırdıysak bundan sonra da aynı şekilde güvence altında çalıştırmaya devam ederiz. Onların garantisi biziz, güvencesi biziz. Çünkü biz ‘kazan kazan’ esasına göre onlarla bugüne kadar çalıştık. Ama şu anda olayı farklı mecraya çekmek suretiyle Almanya’nın Türkiye ile olan münasebetlerini burada zedelemek, lekelemek isteyenler, yanlış yolda gidiyorlar. Tam aksine Türkiye’deki teröristleri Almanya’da saklayan hükümet, önce bunun hesabını vermelidir.”

Haberin Devamı

ÖZEL YERE SAHİPLER

Almanya kökenli şirketlerin Türkiye’de en rahat çalıştıkları ve en güzel işleri yaptıkları kuruluşlar arasında özel bir yere sahip olduğunu vurgulayan Erdoğan “Böyle bir kara propagandayla ülkemizde son 15 yılda 9 milyar dolara yakın yatırım yapan Alman şirketleri üzerinde baskı kurmaya çalışıldığı ortadadır. Uluslararası yatırımcıların tamamı gibi Alman şirketlerine de ülkemizin kapıları ve milletimizin gönlü sonuna kadar açıktır” dedi.

Erdoğan, Türkiye’nin yabancı şirketlerle ilgili kara liste veya benzeri bir çalışması olduğu iddiasını ortaya atanları, ispata davet ederek, “Herhangi bir mesnede dayanmadan, böyle bir iddiayı dile getirmek, hiçbir sorumlu siyasetçinin yapacağı iş olamaz. Almanya’nın Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan ülkemizin ‘seyahat için güvensiz olduğu’ yönündeki uyarıyı da son derece yersiz ve kasıtlı bulduğumu belirtmek isterim. Ülkeler, dedikodularda yönetilemez. Kendilerine gelince hukuk devletinden ödün vermeyenlerin, konu ülkemiz olunca hukuku hiçe saymalarını kesinlikle kabul etmiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

RAKAMLARLA İKİTELLİ ŞEHİR HASTANESİ

- Bir milyon metrekare üzerinde inşaat alanına sahip olacak hastane dünyanın en büyük hastaneleri arasında yer alacak.     

- Toplamda 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip olacak hastane, faaliyete geçtiğinde yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlayacak.

- Hastane, 2 binden fazla sismik izolatörü ile tamamlandığında dünyanın en büyük sismik izolatörlü binası olacak.

- İnşaat sürecinde 6 bin kişiyi istihdam edecek projenin toplam yatırım tutarı 203 milyar Japon yeni olacak.     

- Günlük 23 bin 600 hastaya hizmet verecek ve inşaatına 1 Ekim’de başlayacak hastane 2020’de hizmete açılacak.

23 MİLYON KULLANACAK

RÖNESANS Holding Başkanı Erman Ilıcak, hastanenin 1 milyon 60 bin metrekare olacağını belirterek, yapımında 5 bini aşkın kişinin 3 yıl süreyle çalışacağını söyledi. Açıldıktan sonra her gün 24 bin ziyaretçi, 2 bin refakatçi, 4 bin 650 sağlık personeli, 4 bin 500 medikal personel ile günde 65 bin kişinin, yılda 23 milyon kişinin hastaneyi kullanacağını dile getiren Ilıcak, “Açıldıktan İstanbul’un bölgemizin sağlık başkenti haline gelmesinde çok önemli rol oynayacak” dedi. Rönesans Sağlık Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu, “Bunlar ülkemize, projelerimize güveni simgeliyor, ortaklarımız ile beraber önümüzdeki dönemde de ülkemize yatırım yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!